Alles wat je moet weten over de tiendaagse kermis in Tilburg

tilburgse kermis

De kermis in Tilburg – die van vrijdag 16 juli tot en met zondag 25 juli duurt – kan gelukkig doorgaan. En dus kun je tien dagen lang genieten van attracties in de Tilburgse binnenstad. Alles over de kermis leest je in dit artikel. 

Het kermisterrein is met hekwerken afgezet. Dit om ervoor te zorgen dat de drukte op de kermis beheersbaar blijft. Binnen het kermisterrein gelden de huidige coronamaatregelen. Je dient dus anderhalve meter afstand te houden. Als het kermisterrein vol is, gaat het terrein op slot en kun je pas weer naar binnen als er bezoekers het terrein hebben verlaten. De kermis werkt niet met entreebewijzen, maar hanteert een vol = vol beleid. Via druktemeters kun je zien of het ergens te druk is. Je hebt geen vaccinatiebewijs of negatieve testuitslag nodig om de kermis te bezoeken. Uiteraard geldt nog steeds: blijf bij klachten thuis en zoek de kermis vooral niet op.

Openingstijden

Check hieronder de openingstijden van de kermis:

  • Vrijdag 16 juli: 15:00 – 23:00 uur
  • Zaterdag 17 juli: 13:00 – 23:00 uur
  • Zondag 18 juli: 13:00 – 22:00 uur
  • Maandag 19 juli: 12:00 – 21:00 uur
  • Dinsdag 20 juli: 12:00 – 21:00 uur
  • Woensdag 21 juli: 12:00 – 21:00 uur
  • Donderdag 22 juli: 12:00 – 22:00 uur (proef)
  • Vrijdag 23 juli: 12:00 – 22:00 (proef)
  • Zaterdag 24 juli: 12:00 – 21:00 uur
  • Zondag 25 juli: 12:00 – 21:00 uur

Twee kermisterreinen

De kermis loopt dit jaar vanaf het Stadhuisplein (hoek van de rechtbank), Paleisring, Piusplein, Heuvelring en de Heuvel. Op de kruising bij Intermezzo wordt een knip gecreëerd zodat er twee kermisterreinen ontstaan. Het tweede kermisterrein vind je op het NS-plein, een deel van de Burgemeester Brokxlaan en het Besterdplein. De twee kermisterreinen zijn gratis toegankelijk.

Attracties

Op de kermis vind je zo’n 135 attracties. Ben jij benieuwd waar jij welke attracties kunt vinden? Check dan de attractielijst. 

PS. dit jaar is er geen nostalgische kermis op het Koningsplein. Wel vind je buiten de stad – bij De Zeven Geitjes in het Wandelbos – een nostalgische kermis waar je met het hele gezin in alle rust van kunt genieten.

Side-events

Door de coronamaatregelen zijn een hoop side-events van de kermis afgelast. Zo mag de Amstel Bierhal niet open en kan de Stadhuisstraat niet open als evenementenlocatie. Wel kun je in de Stadhuisstraat blijven genieten van een drankje bij één van de horecazaken.

De Desperados Road Show mag wel doorgaan. Zij gaan namelijk acht dagen lang een groot terras in de Koepelhal creëren waar verschillende dj’s en artiesten optreden. Per dag kunnen duizend bezoekers al zittend genieten van het veelzijdige programma van Desperados Road Show. Hier heb je wel toegangskaarten en een groen vinkje in je CoronaCheck-app voor nodig.

Het Grote Roze Maandag Gala

Ook Roze Maandag gaat helaas niet door in het openbaar. Gelukkig heeft Stichting Roze Maandag alsnog een initiatief waardoor je op maandag 19 juli van Roze Maandag kunt genieten. Ze organiseren namelijk in samenwerking met Theaters Tilburg Het Grote Roze Maandag Gala. Via Kermis FM en Omroep Brabant kun je vanuit thuis genieten van dit spektakel. Wat je kunt verwachten? Acts, drag queens, talenten en veel meer.

Meer informatie

Wil je meer informatie? Bijvoorbeeld over de opbouw en afbouw, parkeren en veel meer? Check dan dit item. Hier geven we antwoord op (0)13 veel gestelde vragen.