Alles wat je moet weten over de Tilburgse kermis 2022!

de tilburgse kermis 2022

EIN-DE-LIJK! We kunnen weer gaan genieten van een Tilburgse kermis zoals we gewend zijn. Geen kermis in aangepaste vorm, maar een kermiseditie vol feesten en gave activiteiten voor jong en oud. Lees snel verder zodat je helemaal op de hoogte bent van de Tilburgse kermis 2022.

Openingstijden de Tilburgse kermis 2022

Allereerst is het natuurlijk belangrijk wanneer de attracties geopend zijn. Dat zie je hieronder.

  • Vrijdag 22 juli: 15:00 – 01:00 uur
  • Zaterdag 23 juli: 12:00 – 01:00 uur
  • Zondag 24 juli: 12:00 – 01:00 uur (eerste twee uur prikkelarm)
  • Maandag 25 juli: 12:00 – 01:00 uur
  • Dinsdag 26 juli: 12:00 – 01:00 uur
  • Woensdag 27 juli: 12:00 – 01:00 uur
  • Donderdag 28 juli: 12:00 – 01:00 uur
  • Vrijdag 29 juli: 12:00 – 01:00 uur
  • Zaterdag 30 juli: 12:00 – 01:00 uur
  • Zondag 31 juli: 13:00 – 00:00 uur

De attracties

Op het kermisterrein vind je honderden attracties. Van grote attracties tot leuke attracties voor de kinderen. Het kermisterrein loopt van de Schouwburgring tot en met de Besterdring. Op het Besterdplein vind je overigens de Nostalgische Kermis. Ben jij benieuwd welke attracties allemaal op de Tilburgse kermis staan? En waar je specifieke attracties kunt vinden?

Plattegrond

Het programma

De Tilburgse kermis 2022 is veel meer dan het bezoeken van attracties. Zo staan er verschillende festivals, evenementen en feestjes bij de horeca op het programma. De Amstel Bierhal keert terug, Desperados Road Show Festival is ook weer van de partij en de horecastraten en -pleinen organiseren gave outdoor evenementen. Extra handig: wij hebben per dag een overzicht gemaakt met wat er waar te doen is. Zo weet je precies op welke dag een bepaald feestje op het programma staat en wie er dan optreden.

Tips voor het hele gezin

De kermis en al haar randprogrammering is uiteraard het bezoeken al meer dan waard. Maar hierin lichten we nog een aantal specifieke activiteiten uit die zeker het bezoeken meer dan waard zijn als je met het gezin de kermis bezoekt. Zo kun je in het Dwaalgebied van maandag t/m vrijdag terecht om Oud Hollandse spellen te spelen. Theaterfestival LunaLunaLuna keert ook weer terug. Dit jaar staan ze van woensdag tot en met zondag op een nieuwe locatie: namelijk in het Wilhelminapark. Circusliefhebbers zijn de tweede zaterdag van de kermis aan de Piushaven te vinden. Daar staan namelijk circusvoorstellingen van Harlekino op het programma.

Hapje eten

De Tilburgse kermis 2022 draait natuurlijk ook om lekker eten en drinken. Zo kun je op het kermisterrein verschillende lekkernijen scoren. Van paling tot oliebollen, van churros tot worsten, van friet tot haring en van suikerspinnen tot snoep. Maar ook bij de horecazaken rondom het kermisterrein kun je heerlijk eten. Sommige zaken hebben zelfs een speciaal kermismenu.

Kermisterrein bereiken

Je kunt de Tilburgse kermis 2022 eenvoudig bereiken met de fiets (die je gratis bewaakt kunt stallen), de auto, het openbaar vervoer (het centraal station is maar een minuutje lopen) en zelfs per boot. Verschillende parkeergarages zijn open en er rijden ook diverse pendelbussen. Wil je meer weten over de mogelijkheden om naar de kermis te komen? Check dan deze website.

Meer informatie

De Tilburgse kermis 2022 is tien dagen lang gratis te bezoeken. Dagelijks rijdt er een kermistreintje. Je kunt op verschillende plekken op- en afstappen. Het kermistreintje is helemaal gratis en rijdt tussen 14:00 – 22:00 uur.

Ook kun je dagelijks een kermis-expositie bezoeken. De kermis-expositie vindt plaats in de spiegeltent op de hoek van de Spoorlaan en het NS-plein. Je kunt de kermisexpositie de gehele kermis gratis bezoeken.

Natuurlijk is de Tilburgse kermis veel meer dan attracties. Er worden namelijk verschillende evenementen, festivals en feestjes georganiseerd. Het complete overzicht daarvan vind je hier. 

Ga jij de Tilburgse kermis niet bezoeken maar wil je wel live genieten van alles wat er te doen is? Kermis FM zendt weer tien dagen live uit.