Alles wat je moet weten over Hap Stap 2019: deelnemers, programma en meer

Hap Stap 2019

Nog héél even en de Interpolistuin wordt weer omgetoverd tot festivalterrein: Tilburg is klaar voor Hap Stap 2019. Vier dagen lang (7 t/m 10 juni) kun je genieten van de lekkerste hapjes, drankjes en muziek. In dit artikel lees je alles wat je moet weten over de culinaire deelnemers, het programma en meer.

Over Hap Stap

Zo’n vijfentwintig jaar geleden kwamen een aantal ondernemers op het idee om een festival te organiseren waarbij restaurants uit de binnenstad zich met hun gerechten konden presenteren aan de inwoners van Tilburg. Een leuke manier voor inwoners uit de stad om samen te komen en voor restaurants om meer bekendheid te verwerven. Het festival werd al snel omgedoopt tot Hap Stap Festival: vier dagen lang genieten van heerlijke hapjes, lekkere drankjes en verrassend entertainment.

Inmiddels is het festival veel groter en presenteren horecaondernemers uit de hele stad en omliggende dorpen zich.

Openingstijden

 • Vrijdag 7 juni: 17.00 – 01.00 uur
 • Zaterdag 8 juni: 14.00 – 01.00 uur
 • Zondag 9 juni: 14.00 – 01.00 uur
 • Maandag 10 juni: 14.00 – 22.00 uur

Deelnemers

Benieuwd van welke horeca ondernemers je dit jaar de gerechten kunt proeven tijdens Hap Stap 2019? Deze 16 smaakmakers showen dit jaar hun kookkunsten:

Munten

De Hap Stap munten zijn voor € 2,65 te koop bij de kassa’s op het festivalterrein. Je kunt bij alle kassa’s contant en met PIN betalen. Na het festival kun je nog tot en met zondag 16 juni 2019 met de Hap Stap munten betalen bij de deelnemende horecaondernemers (met uitzondering van Cookaholics en Meat). Uiteraard kun je ze ook tijdens het festival inwisselen bij de kassa.

Gerechten

Inmiddels is ook bekend welke gerechten de bovenstaande deelnemers gaan serveren. Zo serveert Restaurant Te Koop bijvoorbeeld oesters, gamba’s en tartaar van diamanthaas en kun je bij Miss Bien Chanternel terecht voor apple pie taco’s, een beef burger en borrel plateau. Ben je benieuwd naar alle gerechten die de smaakmakers presenteren op Hap Stap 2019? Je vindt de gerechten en bijbehorende prijzen op deze website.

Entertainment

Naast al het lekkere eten en drinken, kun je op Hap Stap ook genieten van muziek, theater en meer. Het programma ziet er als volgt uit:

Vrijdag 7 juni: Tilburgs Grootste Vrijdagmiddagborrel

 • Dames draaien door: unieke mix van live entertainment en elektronische 80’s en 90’s muziek

Zaterdag 8 juni: voetjes van de vloer

 • Award Tofste Tilburger
 • Coverband Broadway: repertoire vol guilty pleasures

Zondag 9 juni: theater-zondag

 • Theatermiddag (vanaf 14.00 uur)
 • The Recipe: mix van pop, dance, rock en meer

Maandag 10 juni: afsluiter

 • Sterre kindermiddag met de Doe-Maar-Mee-Show van DJ Ron
 • Fonkiemonkie: ervaren muzikanten die lekkere funk en soul spelen

Programmaboekje

Foto’s bekijken

Wil je alvast de sfeer van Hap Stap proeven? Hieronder vind je een aantal foto’s van Hap Stap 2018. Wil je meer zien? Check dan vooral de fotoalbums van eerdere jaren.