Alles wat je moet weten over Tilburg Ten Miles 2023!

Dit weekend staat Tilburg in het teken van de 33e editie van de CZ Tilburg Ten Miles. Duizenden sportievelingen werken zich in het zweet en nog veel meer toeschouwers moedigen de hardlopers aan. Langs de kant staan traditioneel veel orkestjes die voor zowel deelnemers als toeschouwers de moed er lekker inblazen. Kinderen, professionals en recreatieve lopers, iedereen mag meedoen aan de Tilburg Ten Miles. Benieuwd naar wat er op het programma staat? Lees snel verder!

Hoewel het grootste gedeelte van het programma op zondag op het programma staat, is er ook op zaterdag al van alles te doen. De CZ Tilburg Ten Miles Wandeltocht bijvoorbeeld. In 2022 deden ruim 1.500 wandelaars mee, zij wandelden gezellig door de natuurgebieden in en rondom Tilburg. Schrijf je nog snel in en verdien de unieke wandelpin. Check het programma op de website van Tilburg Ten Miles.

Programma Tilburg Ten Miles zondag 24 september

  • 09.00 uur start Sterre MiniRun (1/4 mijl – 400m) op de Spoorlaan
  • 09.15 uur start Kids Run (1/2 mijl – 800m) op de Spoorlaan
  • 09.30 uur start De Wever TTM4YOU (1 mijl – 1,6 km) op de Spoorlaan
  • 09.45 uur start CZ Family Run (1mijl – 1,6 km) op de Spoorlaan
  • 10.30 uur start Jeugdloop SPAR City Run 5 km op de Spoorlaan
  • 10.45 uur start SPAR City Run 5 km op de Spoorlaan
  • 12.00 uur start Rabobank 10 km op de Besterdring
  • 13.45 uur Start CZ Tilburg Ten Miles op de Besterdring

Pacing Team

Eén van de leuke dingen aan de Tilburg Ten Miles is dat je als recreant achter de professionals aanloopt. Het parcoursrecord staat al sinds 2005 op naam van de legendarische Ethiopische atleet Haile Gebrselassie. Hij liep de 16 kilometer namelijk in 44 minuten 24 seconde! Enorm snel natuurlijk, wil jij ook een leuke tijd neerzetten? In samenwerking met Runshop Greg van Hest zet de organisatie pacers in. Wil jij de Ten Miles in 1 uur en 10 minuten lopen? Zoek de pacer op en loop met hem of haar mee. Ze zijn duidelijk herkenbaar aan de felgekleurde shirts met daarop hun streeftijd.

Villa Pardoes

Met jouw inschrijving steunt CZ Tilburg Ten Miles Villa Pardoes. Villa Pardoes biedt gezinnen met een ernstig ziek kind tussen de 4 en 12 jaar een onvergetelijke vakantiebeleving aan. Het hele gezin kan even genieten met elkaar en samen herinneringen maken. Villa Pardoes bestaat uit twaalf ruime themahuisjes, aan elkaar geschakeld rondom een grote centrale picknickplek. Kinderen kunnen er in een veilige en kleurrijke omgeving spelen.

Meer informatie

Langs de route zijn overal leuke straatfeestjes te vinden. Er zijn tientallen punten waar muziek wordt gedraaid of zelfs live gespeeld. Bij de Armhoefse Akkers worden leuke straatfeestjes georganiseerd en na afloop is het in de binnenstad een groot feest. Wil je je nog inschrijven, dit kan nog steeds! Voor meer informatie en/of inschrijven, kijk snel even op de website.

Onze fotograaf, Frans Versteden, gaat dit weekend op pad om prachtige foto’s te maken van de deelnemers, toeschouwers en de levendige sfeer in de stad. Deze foto’s zullen volgende week te zien zijn op onze site!