Alternatief voor terrasje pikken: verschillende soorten tuinmeubelen in je tuin

Nu de temperaturen stijgen zoeken veel Nederlandse gezinnen de terrassen op. Ook in het centrum van Tilburg neemt de drukte toe. Het centrum heeft verschillende leuke plekken te bieden voor een drankje of een avondje tafelen. Naast de mogelijkheid om naar het centrum van Tilburg te trekken, wil je ook in je eigen tuin alle ruimte hebben om te kunnen genieten van het mooie weer. Kies je voor een loungeset in de tuin, of ga je voor losse tuinmeubelen? In dit artikel zetten we de verschillende soorten tuinmeubelen voor je op een rijtje! Welke van deze tuinmeubelen passen het beste bij jouw terras, balkon of veranda?

Bijdrage van en geschreven door: Lequal

Tip: kijk ook eens naar de mogelijkheid om tuinmeubelen zelf te maken! Met een aantal losse pallets kun je een onwijs leuke bijzettafel of bijvoorbeeld een comfortabel bankje in elkaar timmeren. Het enige wat je nog nodig hebt zijn een aantal zwenkwielen voor de tafel en dikke kussens voor op je bankje. Zo hoeven de tuinmeubelen helemaal niet duur te zijn!

Geschikt moment om tuinmeubelen te kopen

Wanneer je nieuwe tuinmeubelen zoekt, kun je deze het beste in de herfstperiode kopen. Tuinwinkels willen de meubelen niet in hun eigen opslag bewaren, omdat de kosten hiervan relatief hoog zijn. Zo kunnen tuinmeubelen aan kwaliteit verliezen, moet er voor voldoende bewaking worden gezorgd in de loods, enzovoorts. Het maakt dat veel tuinwinkels hun tuinmeubelen tegen het eind van de zomerperiode met korting aanbieden. Voor jou als consument biedt dit de kans om goedkope tuinmeubelen aan te schaffen voor je tuin, of balkon! Overigens worden de tuinmeubelen niet alleen in de herfst met korting aangeboden. Ook door het jaar heen bieden de meeste tuinwinkels een outlet aan.

Comfortabele loungeset met bijzettafel

Veel woningbezitters geven de voorkeur aan een comfortabele loungeset, wanneer zij nieuwe tuinmeubelen zoeken. Een loungeset bestaat in de meeste gevallen uit een leuke hoekbank. Zo heb je niet alleen meerdere zitplaatsen, maar creëer je ook een plek om heerlijk liggend van het mooie weer te genieten. In de meeste tuinwinkels wordt een dergelijke loungeset gecombineerd met een bijzettafel. Perfect voor je hapje en drankje tegen het eind van de middag! Je kunt deze bijzettafel ook verplaatsen, om zo ruimte te creëren voor bijvoorbeeld een vuurkorf of vuurtafel. Ideaal, wanneer het in de avond wat kouder wordt en je toch buiten wilt blijven zitten.

Eettafel met meerdere eetstoelen

Een loungeset is vaak niet heel geschikt om op te eten. De kans dat er wat van je bord glijdt is hierbij relatief groot. Daarbij ontbreekt het aan ruimte om bijvoorbeeld verschillende bijgerechten uit te kunnen stallen. Reden voor veel mensen om hun loungeset te combineren met een grote eettafel met meerdere stoelen. Ook leuk is het combineren van drie stoelen met een bankje aan de eettafel. Zo krijg je een heel speels effect! Daarbij biedt het bankje je een extra plek om languit van het mooie weer te genieten.

Pergola boven de eettafel in de tuin

Er zijn verschillende restaurantjes die een prachtige wijnrank van hun terras of patio hebben gemaakt. Dit kun je thuis ook! Plaats een pergola over de eettafel, om hier vervolgens een klimplant tegenop te laten groeien. Dit kan een wijnrank zijn, maar bijvoorbeeld ook een klimop of een frambozenstruik. Het maakt je tuin nog wat groener! Ook leuk is het om van het ene uiteinde naar het andere een lichtsnoer te laten lopen.