Nieuws

G-sportweekend
Let op! Dit artikel is al 1226 dagen oud en wellicht niet meer relevant

Amarant groep hoofdsponsor van het G-sportweekend

Het jaar is goed begonnen voor Stichting Samen Sporten Tilburg. Amarant Groep heeft zich verbonden als hoofdsponsor aan het G-sportweekend Amarant Groep. De volgende sport events worden er naast voetbal (G-voetbalweekend) georganiseerd op het terrein van Amarant: darten, korfbal, paardrijden, zwemmen golf en judo. 

Stichting samen Sporten Tilburg organiseert samen met Shogaisha judo School, zwemvereniging DIO, Dartclub T Bulletje, KVTilburg , Stichting HandiCAP en Prise d’eau G-Golf het G-sportweekend Amarant Groep. Momenteel zijn ze nog in onderhandeling om nog een sport aan te laten sluiten.

De Stichting Samen Sporten Tilburg is in maart 2017 opgericht. Het doel van de stichting is het bevorderen van een gezonde leefstijl en een actieve participatie van mensen met een beperking én de integratie van mensen met en zonder beperking.

Uitbreiding naar G-sportweekend

Hét gehandicaptensportevenement in Tilburg is het G-voetbalweekend, dat inmiddels 24 succesvolle edities telt. Het is een evenement, voor en door mensen met een beperking, dat uitstraling heeft voor de stad Tilburg, de regio en voor Nederland. Ze staan nu aan de vooravond van het 25-jarig jubileum. Daar willen ze graag iets speciaals van maken. 2018 staat voor hen in het teken van gehandicaptensport. Niet alleen door het G-voetbalweekend uit te breiden naar een G-sportweekend Amarant groep (een 3-daagse evenement tijdens het Pinksterweekend waarbij verschillende takken van sport en sportverenigingen hun evenement organiseren op het terrein van Amarant in Tilburg) maar ook via allerlei andere activiteiten willen ze aandacht vragen voor mensen met een beperking.

Symposium

Er staan diverse activiteiten gepland rondom deze jubileum editie. Als kick off gaat de stichting een symposium organiseren in de circustent op het Laar op woensdag 31 januari 2018 voor maar liefst zevenhonderd bezoekers. Op dit moment is 80% van de kaarten al verkocht. Daarnaast brengt men een jubileumboek uit met de mooiste momenten en er zal een film worden gemaakt van de afgelopen 25 jaar. De jubileumfeestavond is gepland op vrijdag 29 juni. Daarnaast zullen er vrijwilligers zijn die op diverse andere manieren proberen deze activiteiten te financieren zoals: onder andere het organiseren van diverse rommelmarkten, medewerking verlenen aan de collecte Fonds Gehandicaptensport en het werven van subsidieverstrekkers en sponsoren.

Reageer op dit bericht