Ambitieuze Silvana uit Biest-Houtakker opent babykledingwebshop in coronatijd: ‘Mijn droom is om een eigen babylijn te ontwikkelen’

baby lifestyle gioia

Mogelijk herken je het wel als jonge moeder: bij veel babykledingwinkels en -webshops heb je leuke producten, maar het is lastig om bij één winkel te slagen voor al je kledingaankopen voor je kindje. Daar liep ook de 34-jarige Silvana Tent uit Biest-Houtakker tegenaan. En dus opende ze middenin de coronaperiode een kinderkledingwebshop voor meisjes tot 2 jaar. De naam: Baby Lifestyle Gioia, vernoemd naar haar dochter waar ze sinds anderhalf jaar trotse moeder van is.

Silvana studeerde fashion management in Amsterdam en heeft inmiddels ruim veertien jaar ervaring als inkoopster in de modebranche. Zo kocht ze kleding in voor grote ketens en was ook nog een tijdje actief in de brillenbranche. Maar het heeft altijd gekriebeld om iets voor haarzelf te beginnen. “Dat ik iets in de mode wilde doen en een eigen bedrijfje wilde starten, wist ik al langer. Maar wat precies, daar was ik nog zoekende naar. Totdat mijn dochter Gioia werd geboren.”

Toen Gioia anderhalf jaar geleden ter wereld kwam, was het idee om een babykledingwebshop te starten ook letterlijk geboren. “Ik ging voor mijn dochtertje op zoek naar leuke outfits. Het aanbod daarin is gigantisch, maar ik vond het moeilijk om een winkel of webshop te vinden waar ik kon slagen voor hele outfits voor Gioia.”

Ruim 350 verschillende producten

In oktober 2020 ging Baby Lifestyle Gioia online. “Op het begin kregen we wel wat bestellingen, maar storm liep het nog niet. Vanaf december merk ik dat we maandelijks blijven groeien en onze klandizie blijft stijgen.”

Het gaat Silvana dus voor de wind met haar webshop. Ze verkopen zo’n 350 verschillende producten voor meisjes tot 2 jaar. “Denk aan kleding, accessoires, schoentjes, slofjes en badtextiel zoals badjasjes en -capes. Ook verkopen we giftboxen en kraampakketten vanaf €35,-. Ik denk dat onze kracht ligt in het feit dat we hele outfitjes voor meisjes aanbieden. Op onze ‘shop-the-look’ pagina kunnen moeders inspiratie opdoen en direct slagen voor een totale outfit voor hun dochtertje.“

Doordat Silvana jarenlang ervaring heeft als inkoopster, is haar netwerk groot. “We kopen onze producten wereldwijd in. Van Nederland tot elders in Europa, maar ook in Amerika en Azië. Ik stel hoge kwaliteitseisen aan mijn producten. Zo moeten ze uiteraard kwalitatief goed zijn en comfortabel voor de meisjes die het dragen. En het moet er leuk uitzien. Ook werk ik veel met naaiateliers die handgemaakte items maken. Dat zorgt ervoor dat ik een gevarieerd totaalaanbod heb dat je niet snel bij andere winkels tegenkomt.”

De populairste producten die ze verkopen? “Dat zijn onze bloomers. Dit zijn een soort korte broekjes die op een rokje lijken. Deze zijn lekker meisjesachtig met veel tierelantijntjes eraan. We merken dat die heel erg goed worden verkocht.” Uiteindelijk is het voor Silvana belangrijk dat iedereen voor haar dochtertje kan slagen bij Baby Lifestyle Gioia. “We richten ons op het midden-laag/midden-segment. Oftewel: voor iedere portemonnee hebben we een mooi aanbod.”

Grote ambities

Met haar eigen babykleding webshop is er voor Silvana een droom in vervulling te gaan. En dus stort ze zich volop op haar bedrijf en zijn haar ambities groot. “We verkopen nu meisjeskleding tot maat 86/92. De leeftijdscategorie tot 2 jaar dus. Maar dat wil ik op korte termijn uitbreiden naar producten voor meisjes tot 4 jaar.”

Ook heeft Silvana de ambitie om kleding voor jongetjes te gaan verkopen. Haar grootste droom. “Een eigen Baby Lifestyle Gioia kledinglijn. Dat is nog wel een lange termijn ambitie. Maar het lijkt me gigantisch gaaf om zelf een kledinglijn voor meisjes te ontwerpen, te produceren en dat in de markt te zetten. Ik zou het geweldig vinden om met mijn eigen producten ook in andere winkels en webshops te liggen.”

Meer informatie

Ben jij benieuwd naar het assortiment van Baby Lifestyle Gioia? Bekijk dan vooral de webshop en schaf er een leuk setje voor je dochtertje, nichtje of dochter van je vriendin, vriend, een collega of iemand anders aan. Ook hebben ze zoals gezegd verschillende kraampakketten met daarin leuke items voor de eerste maanden na de geboorte.

Op de hoogte blijven van actuele acties en nieuwe collecties van Baby Lifestyle Gioia? Volg ze dan vooral op Facebook en Instagram.