Nieuws

amnesty international
Let op! Dit artikel is al 1111 dagen oud en wellicht niet meer relevant

Amnesty International voert actie op Festival Mundial

Op 23 en 24 juni is Amnesty International, net als op de voorgaande edities, aanwezig op Festival Mundial. Ze zijn te vinden bij de grote gele kaars op het terrein. De vrijwilligers van Amnesty vertellen alles over de acties van dit jaar en verzamelen handtekeningen. Zo hopen ze, samen met de bezoekers van Festival Mundial, hun doelen te bereiken.

Amnesty International

Amnesty International Amnesty International is een vereniging die zich hard maakt voor de naleving van mensenrechten. Waar onrecht heerst en mensen onderdrukt worden, komt Amnesty in actie. Dit jaar voert Amnesty zich op Festival Mundial actie voor de vrijlating van Arash Sadgehi. Hij is tot 15 jaar gevangenisstraf veroordeeld vanwege zijn vreedzame politieke verzet tegen het regime in Iran en krijgt geen medische verzorging in de gevangenis. Een schrijnend geval waar Mundial zich graag hard voor maakt.

Festival Mundial-directeur Patrick Kokx: ‘Amnesty International is al jaren een zeer welkome gast op het festival. Het is mooi dat we op deze manier kunnen bijdragen aan aandacht voor belangrijke zaken als die van Arash Sadgehi’.

Festival Mundial

De 31e editie van Festival Mundial vindt plaats op 23 & 24 juni in het creatieve centrum; van Tilburg: de Spoorzone. Hét speelterrein om nieuwe artiesten te ontdekken, heerlijk te eten bij de talloze foodtrucks, ultiem te chillen en te dansen tot de zon ondergaat (en daarna). Daarnaast worden bezoekers verrast met kunst, lezingen, dans en nog veel meer.

Reageer op dit bericht