Nieuws

Let op! Dit artikel is al 370 dagen oud en wellicht niet meer relevant

Amnesty roept Tilburgers op om te schrijven tegen onrecht

Amnesty roept Tilburgers op om online brieven te schrijven tegen onrecht. Elk jaar rond 10 december, de Internationale dag van de Rechten van de Mens, worden er wereldwijd miljoenen brieven geschreven tegen onrecht. Voor mensen die onterecht vastzitten, bedreigd en gemarteld worden omdat ze opkomen voor hun rechten.

Het gaat dit jaar om tien mensen in diverse landen, van Chili tot Myanmar. Ook in Tilburg kun je op en rond 10 december meedoen met de Write for Rights schrijfactie van Amnesty International. Tijdens ’s werelds grootste mensenrechtenevenement schrijven honderdduizenden mensen massa’s brieven naar autoriteiten van verschillende landen om hen onder druk te zetten.

Blijf thuis en verander een leven

Dit jaar is er door de coronamaatregelen geen schrijfbijeenkomst in Tilburg, maar via writeforrights.nl kan iedereen gewoon thuis meedoen. Je kunt een kant-en-klare brief online ondertekenen. Nog beter is om de voorbeeldbrief met de hand over te schrijven. Deze papieren brieven kun je inleveren in boekhandel GianottenMutsaers, Emmapassage 17 in Tilburg. Amnesty Tilburg zorgt voor verzending.

Live-stream

Op 10 december kun je meeschrijven tijdens de livestream. Een programma vol muziek, inspirerende gasten uit binnen- en buitenland, activisten en experts, spoken word-artiesten en live-verbindingen met schrijvende mensen in het hele land.