Amstel Bierhal, festivals & ruim 200 attracties: Tilburgse kermis stevent af op ‘normale editie’

Meer dan 200 attracties, een 80 meter hoge zweefmolen, evenementen in de hele binnenstad en natuurlijk Roze Maandag. Het lijkt erop dat de Tilburgse kermis – nog steeds de grootste kermis van de Benelux – weer in ‘normale’ vorm gaat plaatsvinden na twee aangepaste edities. Lees snel verder.

Wat weten we al?

De kermislint loopt dit jaar weer van het Stadhuisplein tot het Besterdplein. Je vindt er dit jaar zo’n 240 attracties, waaronder bekende attracties. Zo keert de booster-attractie Airborne – een 65 meter hoge attractie voor de echte waaghalzen – dit jaar terug. Maar er komen ook nieuwe attracties naar de kermis, bijvoorbeeld een 80 meter hoge zweefmolen aan het eind van de Burgemeester Brokxlaan. Ook de Amstel Bierhal keert terug op het Willemsplein en het Tirolerdorp maakt wederom zijn opwachting. Ook is er weer een kermisexpositie, rijdt er een kermistreintje en tot slot is er weer een knallende afsluiting op de laatste dag van de kermis met vuurwerk op de kop van de Piushaven. De nostalgische kermis is verplaatst van het Koningsplein naar het Besterdplein. Het Koningsplein maakt dan ook geen deel meer uit van het kermisterrein.

Een groot festival

De Tilburgse kermis moet steeds meer een festival worden. De Desperados Road Show – al jarenlang populair bij jongeren – keert ook terug. Het festival heeft namelijk een vierdaags programma in de Spoorzone. Benieuwd naar de verschillende feesten van Desperados Road Show Festival? Check het hier. Naast Desperados Road Show Festival worden er hoogstwaarschijnlijk op meer plekken buiten het kermisterrein evenementen georganiseerd, daar wordt later meer over bekend gemaakt. De kermis wil zich namelijk steeds meer profileren als groot festival met diverse evenementen rondom het kermisterrein. Zo is de kans ook aanwezig dat er toffe concepten worden gelanceerd in de sfeergebieden rondom het kermisterrein. Denk bijvoorbeeld aan de Piushaven, de Spoorzone en het Dwaalgebied.

Roze Maandag

Ook Roze Maandag keert in volle glorie terug. Met een roze trein, een groot feest op het Pieter Vreedeplein, Holy Pink in de Muzentuin en veel meer.

Meer informatie

De Tilburgse kermis is weer tien dagen lang gratis te bezoeken, namelijk van vrijdag 22 juli tot en met zondag 31 juli. Benieuwd naar alle evenementen tijdens de kermis? Je vindt het in onze uit-agenda. Wil je op de hoogte blijven van actuele updates over de kermis? Volg ons dan op al onze kanalen!