Stichting Ancientpower, Stadsbos013 en gemeente Tilburg ontwikkelen labyrint

Labyrint

Heb jij al ooit van het Tilia Labyrint gehoord? Dit labyrint, ontwikkeld door Stichting Ancientpower, Stadsbos013 en gemeente Tilburg, is te bezoeken in de Oude Warande (vlakbij Grotto). Het is een prachtige stilte plek in het bos, waar je wordt uitgenodigd het pad te bewandelen en na te denken over eventuele levensvragen. Ook worden hier regelmatig activiteiten georganiseerd.

De vorm (zie foto) wordt een 7-pads labyrint genoemd en is een van de oudste labyrinten ter wereld. De oorsprong ligt waarschijnlijk op het Griekse eiland Kreta. Een wandeling langs het pad zorgt voor balans in je linker en rechter hersenhelft en geeft je innerlijke rust.

Wat is een labyrint?

Een labyrint is een slingerend pad, een geometrisch patroon dat je altijd naar het doel leidt. Het is een oeroud universeel symbool dat gaat over het pad naar binnen, naar je innerlijk weten. Het labyrint geeft je een ruimte waar je hoofd en hart in balans komen.

Een mooi gezegde luidt: in een labyrint vind je je weg, in een doolhof zoek je je weg.

Het lopen van de route is een wandeling in stilte. Op de weg naar binnen laat je los wat je achter je wilt laten, bijvoorbeeld: verdriet, verwondingen, angst, boosheid, wrok, of schuldgevoel. Maar je kan ook om een inzicht vragen voor een bepaald probleem. Door die gevoelens te ervaren kan je ze loslaten of een plaats geven. Er komt ruimte voor nieuwe ervaringen, en je komt dichterbij je innerlijke kern.

Goed om te weten: ook mensen die niet meer zo mobiel zijn kunnen een labyrint ‘lopen’ aan de hand. En ook kinderen hebben veel plezier van het werken met een labyrint.

Activiteiten

Met enige regelmaat zijn er activiteiten bij het labyrint. Je krijgt dan tekst en uitleg over het werken met een labyrint en je kunt het labyrint ervaren aan de hand van een thema. Op 15 en 30 oktober staat er weer een activiteit op het programma. Je gaat dan werken met de energie van onze voormoeders. Instructies hierover ontvang je na aanmelding met e-mail: info@ancientpower.eu.

Zowel op 15 als 30 oktober start de activiteit om 11.00 uur en de kosten bedragen €11,-.