Andrea Ossenblok uit Tilburg maakt kans op titel Mooi Mens 2013

Kartrekker van WE CAN Young Tilburg genomineerd

Dertien medewerkers uit de zorg zijn genomineerd voor de IZZ Mooi Mens Verkiezing 2013, dé verkiezing die zorgmedewerkers met een bijzonder initiatief in het zonnetje zet. Andrea Ossenblok van Kompaan en De Bocht (hulpverlening bij problemen op het gebied van ontwikkeling en veiligheid in gezinnen) is genomineerd voor de Mooi Mens Verkiezing vanwege haar initiatief WE CAN Young.
Heel Nederland kan tot 5 november stemmen op Andrea en de andere twaalf genomineerden via
www.izz.nl/mooimens. Op 6 november maakt Anita Witzier in Studio 21 in Hilversum de winnaar bekend van de IZZ Mooi Mens Verkiezing 2013.

WE CAN Young leert jongeren respectvol met elkaar om te gaan
Weet jij nog hoe het was om zeventien te zijn? Een prachtige tijd, maar er was ook veel onzekerheid. Over wat wel kon en wat niet of waar je eigen grenzen lagen en die van anderen. Andrea Ossenblok begon de campagne WE CAN Young om jongeren met elkaar in gesprek te laten gaan over ongelijkheid op het werk, op school of binnen relaties. Jongeren zijn daarbij doelgroep en actievoerder tegelijk: ze denken mee over het project, maken posters, onderhouden de website of geven een spreekbeurt. Zo zorgen zij er zelf voor dat hun leeftijdsgenoten respectvol met elkaar omgaan en zich bewust zijn van grenzen. In het 013 jaar van Tilburg was er een speciale campagne waaraan veel 13-jarigen hebben meegewerkt.

“Veel jongeren maken weleens een vervelende situatie mee, maar kunnen daar niet altijd over praten of ze durven dat niet. Met WE CAN Young wil ik dat taboe doorbreken en hen helpen bepalen wat hun eigen wensen en grenzen zijn. Want wie jij bent en wat jij wilt, dat bepaal uiteindelijk jij en niemand anders,” aldus Andrea. Meer informatie over Andrea is te vinden op haar persoonlijke facebook-pagina www.facebook.com/mooimens.andrea.ossenblok

IZZ Mooi Mens Verkiezing 2013
Vanaf 26 augustus tot en met 24 september kon heel Nederland mooie mensen aanmelden voor de verkiezing, vervolgens heeft de vakjury uit de 479 aanmeldingen de dertien genomineerden geselecteerd. De vakjury bestaat dit jaar uit Lizelotte Smits, bestuurder collectief CNV Publieke Zaak, Rob van der Plank, lid van de Raad van Bestuur de Viersprong landelijk centrum voor persoonlijkheidsproblematiek, José de Reus, redactielid Tijdschrift Voor Verzorging en Mariëlle de Ruijter, Mooi Mens 2012.

Vanaf vandaag tot en met 5 november kan heel Nederland op de genomineerden stemmen. Op 6 november reikt Anita Witzier tijdens de finaleavond een publieksprijs en een vakjuryprijs uit. De publieksprijs gaat naar de zorgmedewerker die de meeste stemmen heeft gekregen op de website en likes via Facebook. De vakjury kijkt naar de impact van het initiatief of project van de Mooi Mens voor de zorg in Nederland. De winnaar van de vakjuryprijs krijgt de officiële titel Mooi Mens 2013. Meer informatie over de Mooi Mens Verkiezing 2013 kan gevonden worden op www.facebook.com/izz.