Andries Jonker maakt plaats voor Fons Groenendijk

Fons Groenendijk volgt per direct Andries Jonker op als trainer/coach van het eerste elftal van Willem II. Technisch directeur Andries Jonker heeft het bestuur voorgesteld om, in het belang van Willem II, zijn functie als trainer/coach beschikbaar te stellen.
 
De voetbaljaargang 2008-2009 kende een fantastische seizoensstart. Daarna volgde een aantal wedstrijden waarin de resultaten tegenvielen. Dat maakt het noodzakelijk dat de trainer/coach zijn tijd en aandacht volledig kan geven aan de eerste elftalselectie.
 
Andries Jonker staat als technisch directeur voor de grote uitdaging om samen met de overige directieleden een sluitende begroting te presenteren voor het komende seizoen, als basis voor een gezonde toekomst. Dat is gezien de huidige economische situatie geen eenvoudige opgave.
 
Ook de totstandkoming van een nieuw trainingscomplex vraagt veel tijd en aandacht van de technisch directeur. Om die redenen was het niet langer mogelijk om de functies van technisch directeur en trainer/coach te combineren.
 
Bestuur en directie van Willem II hebben unaniem besloten om de 44-jarige Fons Groenendijk, tot voor kort assistent-trainer van Willem II, aan te stellen als nieuwe trainer/coach van het eerste elftal. Hij kent de club en de spelers, is zeer ambitieus en geniet het vertrouwen van bestuur, directie en spelers. Fons was als speler actief voor onder andere Ajax, Sparta en FC Utrecht. Daarna was hij trainer van de zaterdaghoofdklasser Katwijk, twee jaar assistent-trainer bij Sparta Rotterdam en drie jaar in dienst van Ajax, waarvan twee jaar als assistent-trainer bij het eerste elftal van die club.