Architect PAX wint architectuurprijs

BO.2 Architectuur en Stedenbouw heeft een architectuurprijs gewonnen voor het ontwerp van studentencomplex PAX in de Magazijnstraat in Tilburg. Opdrachtgever voor de realisering van het complex met 264 studentenwoningen is woningcorporatie WonenBreburg.
 
Het ging om projecten van architecten uit Midden-Brabant die in 2012 en 2013 in Brabant zijn gerealiseerd. PAX won de prijs in de categorie projectmatige woningbouw. “Dit project geeft een gat in de stad een geheel nieuwe identiteit en elan, Geslaagd ensemble op minder fraaie, zelfs rauwe plek.” Aldus de jury.
 
Studentencomplex PAX aan de Magazijnstraat
Foto: Studentencomplex PAX aan de Magazijnstraat
 
En ook WonenBreburg is de spreken over de prijs. Aline Zwierstra, directeur Vastgoed van WonenBreburg, vertelt: “We zijn trots. Dank aan BO.2. voor het ontwerp. PAX is een parel in de stad en de studenten vinden het er prima wonen, weten wij als verhuurder van de studentenflats.”
 
PAX vult een gat aan de Magazijnstraat waar tot 2012 nog niks zat. De oplevering vond in juli 2013 plaats en de woningen waren binnen no-time verhuurd aan studenten. De studenten die er nu wonen voelen zich bevoorrecht. Welke student wil nu niet in hartje centrum wonen in een prachtige studio, samen met mede-studenten? Ondanks de hectiek van het centrum ademt de binnenplaats van dit complex met 3 woongebouwen rust. De perfecte randvoorwaarden dus voor een goed studentenleven, en dat hebben de architecten goed vormgegeven.
 
Studentencomplex PAX aan de Magazijnstraat
Foto: Studentencomplex PAX aan de Magazijnstraat