Arjan Swinkels over het EK bij Sportsbar Papa Jim: “We worden het EK-café van Tilburg!”

Papa Jim EK

Sportsbar Papa Jim transformeert de komende vier weken tot hét EK-café van Tilburg. Van vrijdag 14 juni tot en met zondag 14 juli vindt het Europees Kampioenschap voetbal plaats in Duitsland. Dit betekent dat Papa Jim uitpakt en alle wedstrijden tijdens het EK uitzendt. Wij gaan in gesprek met mede-eigenaar en oud-profvoetballer Arjan Swinkels. Terwijl we plaatsnemen aan een tafel in de sportsbar, hebben we het over topwedstrijden tijdens het EK, kansmakers op het kampioenschap en natuurlijk over het ondernemersverhaal van Arjan. Benieuwd naar het verhaal van Arjan? Lees snel verder!

Arjan begint te vertellen: “Mijn avontuur bij Papa Jim begon eigenlijk toen mijn voetbalcarrière eindigde. Ik wist namelijk niet zo goed wat ik wilde gaan doen na mijn carrière.” Arjan kwam via zijn carnavalsvereniging ‘Nog Eendjûh Dan’ in contact met Jaap van Ham. “We hadden onze ideeën op een rijtje gezet en vervolgens hebben we Rob Haenen en Rob Reijnen erbij betrokken. Zo zijn we met zijn vieren Papa Jim gestart.” Of Arjan altijd de ambitie had om eigenaar te worden van een sportcafé: “Ik had niet echt de droom om ooit eigenaar te zijn van een horecazaak, maar ik vind het geweldig om sport te combineren met gezelligheid. Dit komt bij Papa Jim perfect samen.”

Verbindende factor

Arjan vertelt verder: “Bij Papa Jim hebben we de meeste televisieschermen van Tilburg, dus we kunnen in principe iedere sport uitzenden. Daardoor in ons publiek ook heel divers. Ik vind het mooi om te zien dat de verbindende factor van sport samenkomt met de verbindende factor van horeca. Zo hebben we een grote groep stamgasten die iedere race van De Formule 1 komt kijken en zit er tijdens de wedstrijden van Willem II altijd een vast clubje. Bij Papa Jim zie je vriendschappen ontstaan, dat vind ik heel mooi om te zien.”

“De sfeer wordt fantastisch”

Bij Papa Jim leeft iedereen mee met de sport en tijdens de wedstrijden van Oranje leeft iedereen nog wat extra mee. In ons gesprek komt de krankzinnige wedstrijd van het afgelopen WK tegen Argentinië aan bod. “Er is een filmpje gemaakt toen Wout Weghorst de 2-2 maakte, de rollercoaster aan emoties was toen onvoorstelbaar bij Papa Jim.” Wijzend naar een gat in de muur hebben we het over dezelfde wedstrijd. “De emoties liepen inderdaad hoog op, haha. We hebben nog getwijfeld om bij het gat een datum van de wedstrijd te schrijven, maar dat hebben we uiteindelijk niet gedaan”, zegt Arjan met een lach op zijn gezicht. “Net als toen, wordt de sfeer nu weer fantastisch”.

(Tekst loopt door onze deze video)

Alle wedstrijden uitgezonden

“We zenden iedere wedstrijd van elk land uit.” Bij Papa Jim belooft het dus één groot voetbalfeest te worden met verschillende nationaliteiten in de zaak. Zo zijn er veel expats en internationale studenten die de weg naar Papa Jim goed weten te vinden. Naar welke wedstrijden kijkt Arjan het meeste uit? “Ik ga sowieso alle wedstrijden van Nederland kijken, daarnaast vind ik het altijd leuk om de grote landen te volgen.”

“Het land explodeert als we kampioen worden”

De hamvraag: worden we kampioen? Arjan: “Dat is altijd lastig. In mijn ogen is Nederland niet de topfavoriet, maar ik sluit het zeker niet uit dat we kampioen worden! Ik blijf altijd wel een romanticus die hoopt dat we Europees kampioen worden, want dat wil ik heel graag een keer meemaken. Mochten we kampioen worden, dan explodeert het hele land, joh! Als ik de beelden terugkijk van het kampioenschap in ’88, krijg ik kippenvel van de duizenden oranjefans die rondom de grachten staan, en sommigen die zelfs de grachten induiken. Een kampioenschap van Oranje staat op mijn bucketlist om mee te maken.”

Kom op tijd en bestel je tapkaart!

Arjan sluit het gesprek met twee waardevolle tips als je het EK bij Papa Jim gaat kijken: “Kom op tijd en bestel je tapkaart! Het belooft druk te worden tijdens het EK en als je geen zin hebt om te wachten op je biertje, kun je zelf jouw tapkaart bestellen! Zo word je jouw eigen ober en hoef je nooit meer te wachten op je biertje!”

Meer informatie

Wil je jezelf en jouw vrienden verzekeren van een plek bij Papa Jim? Reserveer dan snel via de website bij Papa Jim en als je toch bezig bent, kun je meteen jouw tapkaart bestellen! Volg Papa Jim ook op Instagram en Facebook om op de hoogte te blijven!