Astrologie populair onder hoogopgeleiden in Tilburg

astrologie

Miljoenen Nederlanders lezen dagelijks hun horoscoop online of in de krant. De afgelopen jaren is er veel te doen geweest over de zin en onzin van astrologie. Toch blijkt het tegenwoordig populairder te zijn dan ooit daarvoor. Opvallend is dat inwoners van Tilburg zich meer in astrologie interesseren dan inwoners van andere steden in Brabant, blijkt uit onderzoek van website Mediumchat.nl.

Hoogopgeleide Tilburgers raadplegen vaker een astroloog om inzicht te krijgen in zichzelf en de wereld om hen heen. Tilburgers vertellen dat astrologie kan helpen diegene te worden wie je werkelijk bent en gebruiken astrologie als een middel tot zelfontplooiing.

Voorspellende astrologie en Tilburgers

Volgens Tilburgers heeft astrologie niets te maken met in iets geloven, maar is astrologie vooral praktisch. Astrologie is zo oud als de mensheid. In China is het heel gewoon een astroloog om advies te vragen voor persoonlijke en zakelijke beslissingen. Koningen en presidenten raadplegen astrologen regelmatig. Wie de biografie van voormalig president van de Verenigde Staten van Amerika Ronald Reagan leest, ontdekt dat hij voor belangrijke beslissingen zijn astroloog Carroll Righter raadpleegde.

Horoscopen en sterrenbeelden

Uit het onderzoek is gebleken dat 75% van de mensen niet weten welke bloedgroep zij hebben, maar wel onder welk sterrenbeeld zij geboren zijn. Ondanks dat astrologie door de wetenschap in twijfel wordt getrokken zijn horoscopen al jaren de best gelezen rubrieken in kranten en online. Daghoroscopen worden gedaan op basis van de positie van de zon. Astrologie op basis van een geboortehoroscoop houdt rekening met posities van planeten en het exacte tijdstip van geboorte.

Wat onthult een geboortehoroscoop?

Als een astroloog een geboortehoroscoop trekt maakt hij een diagram van de planeten in bepaalde tekens. Liefdesavonturen, zakelijke beslissingen en zakelijke gesprekken kunnen worden voorspeld aan de hand van een geboortehoroscoop. Soms kunnen astrologen zelfs vertellen hoe de uitkomst te veranderen is.

Slechte en goede dagen volgens de astrologie

Volgens de astrologie wordt iedereen geboren op een dag die objectieve eigenschappen vertoont, een dag die een eigen energie heeft. Doordat iedereen dagen van het jaar doormaakt die een andere energie meebrengen kan de energie van onze geboortedag botsen met een bepaalde dag, week, maand of seizoen. Iedereen heeft goede en slechte dagen maar volgens de astrologie is te voorspellen welke dagen vreugde, successen, pijn of teleurstelling brengen.