Ateliers Tilburg en stichting Allemans slaan de handen ineen om kunstenaars een fijne werkperiode te bieden

Op 4 juli 2022 start kunstenaar Abd Abdelkader Abd Alwahed met een residentie van drie maanden bij Allemans in Moerenburg. Abd krijgt de kans om in een prachtige groene omgeving werk te maken en geïnspireerd te raken. Na drie maanden wordt zijn werkperiode afgesloten met een expositie. 

Ateliers Tilburg en stichting Allemans slaan de handen ineen om kunstenaars met een fijne werkperiode te bieden. Het past bij de intentie van Allemans om talenten die een extra kans verdienen, een dergelijke plek te bieden. Ateliers Tilburg wil haar netwerk graag inzetten om huurders op deze manier te koppelen aan stichting Allemans. En deze plek is een wel heel bijzondere aanvulling op het aanbod van de stichting.

Gedurende de werkperiode is de locatie ook gewoon beschikbaar voor andere activiteiten en workshops. Dat past bij de open, toegankelijke bedoeling van de plek. Deze eerste residentie is een mooie proeve om te zien of er een tweede huurder gezocht kan worden voor dit groene atelier.

Abd Abdelkader Abd Alwahed, die negen jaar geleden vluchtte uit Syrië, is bij sommigen al bekend. Je vindt hem nu nog in zijn atelier in het voormalige kantongerecht aan het Stadhuisplein. Abd is er vaak en zijn atelier is eigenlijk een etalage. Hij begon pas op late leeftijd met schilderen en betrekt vaak de natuur in zijn schilderijen. De zwarte vogel is een terugkerend element in zijn werk.

Volg het werk van Abd via @abdalkaderdrawing.