Ateliers Tilburg lanceert Tilburgse podcastserie: zes intieme portretten van Tilburgse makers

Ateliers Tilburg podcastserie

Leuk initiatief! Ateliers Tilburg lanceert namelijk een podcastserie. ‘In de ateliers’ de podcast, is een zesdelige serie met intieme portretten van Tilburgse makers op beeld en tape. Menselijke verhalen over artistieke en persoonlijke identiteit binnen en buiten de buren van hun atelier. Vanaf donderdag 11 maart komt er elke donderdagavond om 18:30 uur een podcast aflevering en een fotoserie van een nieuwe maker online. 

In deze serie gaat journalistiek student Donna Ubags in opdracht van Stichting Ateliers Tilburg (SAT) de diepte in met makers uit een scala aan disciplines. Van textiel, meubels en klokken, tot hiphop, monotype en sieraden. De podcast stelt de kunstenaar in dienst atelier centraal. Over hoe levens gevormd worden door kunstzinnige passie, maar ook over hoe kunst gevormd wordt door het verloop van een leven.

Zes verschillende podcasts

Je kunt de komende tijd dus genieten van zes verschillende podcasts. We zetten ze op een rijtje.

  • Meubelmaker Wick Telgenkamp: had zijn creatieve ondernemersdrang al op de basisschool, toen hij zijn vriendjes geld rekende voor kartonnen, zelfgemaakte pistolen.
  • Textielkunstenaresse Larissa Schepers: coronatijd betekende einde horeca-baan en durf voor textielkunst.
  • Klokkenmaker Niels Boers: Liefde op het eerste gezicht toen Niels Boers als jongen plots in aanraking kwam met de zeldzame leer en ambacht van het klokkenmakerschap. Inmiddels heeft hij een maandenlange wachtlijst als dé klokkenmaker van Tilburg.
  • Lin Roosen & Charlotte Godfriedt: De twee ateliergenoten Lin Roosen (houtbewerking) & Charlotte Godfriedt (sieraden) over het samenbrengen van uiterste disciplines in een atelier en inspiratie vinden in natuur en duurzaamheid.
  • Monotype kunstenaar Hans Innemée: Een leven lang kippen minimaliseren en er door de lockdown explosief succesvol van worden in Japan. Voor monotype kunstenaar Hans Innemée is het realiteit.
  • Rapper Timm: De geboorte van passie voor hiphop en evolutie van muzikale identiteit van Rapper Timm, voormalig bekend als Timmietex. Van vrouwen en uitgaan, naar de kern en melancholie.

De podcasts

Per aflevering wordt er met een van bovenstaande kunstenaars een gesprek gevoerd in een +/- 35 minuten durende podcast. Elke aflevering zal gepaard gaan met een fotografieserie van de desbetreffende maker werkend in diens atelier. De podcast is te beluisteren op Soundcloud, de foto’s zijn terug te vinden op de sociale media van Stichting Ateliers Tilburg. De complete productie ‘In de ateliers’ komt na publicatie op de website van Stichting Ateliers Tilburg.