Audax sponsort herinrichting Audaxzaal

theaters tilburg

De overeenkomst tussen Audax en Theaters Tilburg voor de sponsoring van de Audaxzaal wordt met 10 jaar verlengd. Op 30 maart tekenden Jacques de Leeuw, voorzitter hoofddirectie Audax B.V en Rob van Steen, directeur Theaters Tilburg, de overeenkomst voor aanvang van het concert van Guus Meeuwis.

De Audaxzaal, boven de hoofdingang van de schouwburg, zal in ieder geval tot 2027 deze naam behouden. De verlenging komt op een goed moment voor Theaters Tilburg, omdat er plannen zijn om de Audaxzaal dit jaar opnieuw in te richten.

Herinrichting

Rob van Steen: “De architecten Bijvoet en Ten Holt hebben de Audaxzaal als een prominente en zichtbare locatie boven de hoofdentree van de schouwburg geplaatst. De huidige inrichting met vitrages en gordijnen keert zich daar juist van af en maakt de zaal introvert. Het idee bij de herinrichting is dat de zaal transparant wordt, in lijn met de rest van de glaspartijen van het gebouw.

De herinrichting moet de bruikbaarheid van de ruimte vergroten, zodat deze gebruikt kan worden voor lezingen, debatten, kleine voorstellingen en concerten, diners en feestelijke activiteiten. Vandaar dat de vloer en wanden, belichting en meubilair vervangen zullen worden. Tegelijkertijd bestaat de behoefte om via deze zaal aan de buitenzijde zichtbaar te maken wat er binnen Theaters Tilburg speelt. Daarbij denken we nu aan subtiele led-schermen, waarop aankondigingen van voorstellingen en concerten kunnen worden getoond.”

Belangrijk voor Audax

Voor Audax is de zaal, die voorheen de Van Dalsumzaal heette, belangrijk, omdat Jacques de Leeuw – oprichter van het concern – hier in 1974 een belangrijke vergadering had gepland met bijna alle tijdschriftuitgeverijen van Nederland en hier een belangrijke deal sloot. Sinds de oprichting van Audax hebben alle belangrijke vergaderingen in deze zaal plaatsgevonden.