Auditiedata bekend voor voortraject Rockacademie Factorium

rockacademie

Bij Factorium Podiumkunsten in Tilburg is het mogelijk om in 15 weken klaargestoomd te worden voor audities bij de Rockacademie. Is de eindbeoordeling goed? Dan heeft de cursist automatisch een auditieplek bij de Rockacademie te pakken! De selectiedata zijn bekend: 26 november en 3 december.

Voortraject

Peter van Dorst (teamhoofd Muziek Factorium Podiumkunsten Tilburg): “De docenten van het RAAC-traject zijn (oud)studenten en veelal ook docenten van de Rockacademie. Zij weten om die reden precies wat iemand moet kunnen en kennen voor een auditie. Daarnaast hebben wij als opleidingsinstituut sowieso nauwe contacten met de Rockacademie. We zijn gevestigd in dezelfde stad en werken vaker samen.”

Coaching op uniek talent

Tijdens het RAAC-traject krijgen de cursisten onder andere instrumentale- en/of zanglessen, bandcoaching en lessen solfège. Daarnaast bereiden zij zich voor op de verschillende elementen van de audities bij de Rockacademie, onder andere het motivatiegesprek, de gehoortest en presentatie. Bij dit alles draait het om het ontdekken van ieders eigen, unieke talenten. De cursisten worden daarop gecoacht zodat zij zich daarmee kunnen onderscheiden en ook hun auditiemateriaal en performance naar een hoger niveau kunnen tillen.

Van Dorst: “Daarnaast zullen alle deelnemers diverse keren ‘voorspelen’ en optreden waarbij je uitgebreide feedback krijgt van het docententeam en je medecursisten. Hierin is Factorium Podiumkunsten uniek, want dat tref je niet snel aan bij andere voortrajecten.”

Directe toelating

Het RAAC-traject kan gevolgd worden als bassist, music producer, drummer, gitarist, rapper, songwriter, toetsenist of vocalist. Aan het eind van het traject wordt elke cursist beoordeeld. Een positief advies betekent een directe toelating tot de auditieronde van de toelatingsprocedure van de Rockacademie.