Autisme informatie avond met een positieve inslag

Heb jij autisme of ken je iemand met autisme? Kom dan op donderdag 2 april naar de gratis toegankelijke thema-avond over autisme. Deze avond is in wijkcentrum De Poorten, Hasseltstraat 194 in Tilburg en duurt van 19.00 tot 22.00 uur. De bijeenkomst wordt georganiseerd in het kader van de landelijke Autismeweek van 28 maart t/m 4 april 2015.

Verschillende levensfases 

Dit jaar is het thema ‘Autisme in de verschillende levensfases’: het jonge kind tot 4 jaar, kinderen in de basisschoolleeftijd, pubers die naar de middelbare school gaan, de weg naar zelfstandigheid met werk en sociale contacten, daarna relaties en een gezin en tot slot de ouder wordende mens. Tijdens de thema-avond is in alle fases extra aandacht voor seksualiteit en relaties. Op de informatiemarkt krijg je per levensfase informatie over hulpverlening, onderwijs, werk, wonen en relaties. Uiteraard kun je hier ook vragen stellen.

Workshops en lezingen 

Daarnaast kun je workshops en lezingen volgen over integrale vroeghulp voor het jonge kind, begeleiding binnen het ROC, sporten met autisme, begeleid werken, werktrajecten, wonen, ASS bij 55-plussers. In de vroegere kapel van De Poorten is er ook een ruimte om gezellig te kletsen of te netwerken en een aparte ruimte om even tot rust te komen, na alle indrukken.

Informatie

De avond wordt georganiseerd door medewerkers van Amarant, ContourdeTwern, De Hondsberg, Dr. Leo Kannerhuis Brabant, GGZ Breburg, Impegno, JuniorCare, De Kracht van Speciaal, MEE en RIBW Brabant.

Mensen met autisme, hun naasten, vrienden, bekenden en andere belangstellenden zijn van harte welkom. De toegang is gratis. Kijk voor meer informatie en het volledige programma op www.autismeweek.nl bij ‘activiteiten’.