Vluchtelingen laten hun Tilburg zien met wegwerpcamera’s

Woensdagavond 2 maart stond de tweede pitchavond van Awesome Foundation Tilburg op het programma, op een wel heel mooie locatie. Op de 40e verdieping van Westpoint werden vijf ideeën gepresenteerd waarmee de pitchers €1000,- konden winnen om hun idee te realiseren. Uiteindelijk won Anneroos Goosen met haar idee om vluchtelingen die in Tilburg zijn gevestigd wegwerpcamera’s mee te geven. 

Foto: Frank van Bergen

Meer ideeën voor Tilburg

Niet alleen Anneroos wilde met haar idee positieve aandacht vestigen op de vluchtelingenproblematiek. Ook kunstenaar Camille Dings speelde hierop in. Hij wil deurmatten met het woord ‘welkom’ erop verspreiden in de Tilburgse binnenstad. Volgens hem moet iedereen zich welkom voelen in een stad als Tilburg.

Nicholas Calder wil dat er een piano op het Centraal Station komt te staan. Hij pleit hiervoor omdat hij vindt dat het Centraal Station in Tilburg op dit moment weinig positiviteit kent. Eerder maakten de NS bekend dat ze geen piano willen plaatsen omdat dit kan zorgen voor opstoppingen en irritaties. Toen Nicholas hiermee geconfronteerd werd wuifde hij die kritiek weg. ”Volgens mij ergeren mensen zich hooguit aan straatverkopers op het station. En anders komen we gewoon massaal in opstand om de NS ervan te overtuigen dat het station een piano nodig heeft.”

Nog een tof idee: het Oud Tilburgs Fiets Duiken. Een evenement dat lijkt op Ter Land, Ter Zee en in de Lucht waarvoor deelnemers een fiets bouwen en hiermee de Piushaven induiken. Verder wilde Kemmy Osinowo een nieuw design voor de bewegwijzering in de binnenstad van Tilburg. Volgens haar is die onduidelijk voor toeristen.

Winnende idee

Uiteindelijk ging het tussen het idee van Anneroos en Nicholas. Met een kleine meerderheid van de stemmen ging Anneroos er uiteindelijk met de €1000,- vandoor. Met dit bedrag wil ze wegwerpcamera’s kopen en meegeven aan vluchtelingen. Op die manier krijgen Tilburgers de stad te zien vanuit het perspectief van een ander en dat is volgens Anneroos erg waardevol. Uiteindelijk wil ze met deze foto’s een tentoonstelling openen die te zien is bij meerdere bibliotheken. Dit wil ze voor september realiseren.

Ook een tof idee?

Heb jij ook een tof idee voor de binnenstad die je graag zelf wil uitvoeren? Je kunt je idee weer indienen. Misschien nodigt Awesome Foundation Tilburg je wel uit om je idee te komen pitchen en maak je kans op €1000,-. De volgende pitchavond is op 3 mei.