B-Side: Een nieuw en fris Drum & Bass concept komt naar Tilburg!

Met trots presenteert Hall of Fame, in samenwerking met drie Tilburgse Drum & Bass fanaten, de allereerste editie van ‘B-Side’. Een nieuw concept waarbij bezoekers en artiesten worden aangemoedigd om de andere kant van het bassgenre te ontdekken. Op deze clubavond krijgen (lokale) talenten een podium en komen internationale artiesten voor het eerst naar Nederland!

 

Het initiatief is voorgesteld door Yorick Wagenaar (State of Unrest), Joris van Pol (High tea Music & Hall of Fame) en Jurgen Dalmaijer (Inner east). De mannen hebben al eerder soortgelijke avonden georganiseerd in de Hall of Fame en op andere locaties. De jongens leerden elkaar kennen via deze feesten en toen de koppen eenmaal bij elkaar werden gestoken, lag het recept voor een nieuw Drum & Bass evenement klaar. Volgens hen was de tijd meer dan rijp om zo’n nieuw event in Tilburg op poten te zetten.

B-kant

De mannen kunnen niet wachten tot 22 september en vertellen over het ontstaan van het feest: “B-Side is ontstaan om te laten zien wat er nog meer is naast de tracks die het meest worden beluisterd binnen het genre. Hall of Fame is altijd al een thuishaven geweest voor experimentele en intieme feesten. Bovendien is het alweer een tijdje geleden sinds de Hall een experimenteel Drum & Bass feest heeft gehad. Beide partijen voelden daarom een klik voor het concept. De naam ‘B-side’ is dus gebaseerd op de B-kant van een LP die vaak minder wordt beluisterd.”

Vernieuwde Hall of Fame

B-Side vindt plaats in de compleet gerenoveerde Hall of Fame, wat betekent dat er een nieuwe concertzaal is, nieuwe licht- en geluidssystemen en nog veel meer. De mannen geven aan dat deze eerste editie op geen betere locatie had kunnen plaatsvinden. Joris zegt: “Als bezoeker krijg je hier het gevoel alsof je in het Berlijnse nachtleven waant. De locatie is industrieel, maar geeft toch een moderne en strakke vibe. Ondanks dat Hall of Fame al twintig jaar bestaat, is het een locatie waarvan je niet per se verwacht dat deze in Tilburg zit. Daarom is de locatie een goede match met het concept!”

Meer informatie

B-Side roept alle Drum & Bass liefhebbers op om zich bij hen aan te sluiten, zodat we samen iets moois kunnen bouwen voor de stad. Door hen te steunen draag je niet alleen bij aan een onvergetelijke avond, maar ook aan het voortbestaan van het evenement. De mannen willen samen met hun community blijven verkennen, innoveren en muzikale grenzen verleggen. Je kunt B-Side nu volgen op Instagram en Facebook om op de hoogte te blijven van al het B-Side nieuws en de laatste updates.

Bekijk hier het evenement op de Hall of Fame website voor meer info en klik hier voor je tickets!