Bagels & Beans opent tweede Tilburgse vestiging in de Spoorzone

Bagels & Beans is al jarenlang een drukbezochte horecazaak in de Tilburgse binnenstad. In één van de mooiste panden van de stad – op het hoekje van de Oude Markt en de Heuvelstraat – geniet je van een heerlijke kop koffie, lekkere bagels en diverse zoetigheden. Binnenkort komt daar een tweede vestiging bij. Bagels & Beans opent namelijk op 30 januari in de Spoorzone. Om precies te zijn: aan het Burgemeester Stekelenburgplein aan het Centraal Station. Lees verder. 

Aan het roer van de nieuwe vestiging staat – net als bij de vestiging aan de Oude Markt – Antonio Meijer. Hij is geboren & getogen Tilburger en heeft dan ook een bijzondere band met de stad. “Het is een mooie Nederlandse formule met een internationale uitstraling! Het merk past bij mij door de eerlijke en originele producten op de menukaart in combinatie met de visie dat iedere gast blijer moet vertrekken dan dat hij of zij binnenkwam.”

‘Lunchcultuur is veranderd’

Door de jaren heen heeft Antonio de lunchcultuur in Nederland zien veranderen. “Wij hebben van origine geen lunchcultuur zoals je dat bijvoorbeeld in Zuid-Europa of de VS ziet. Toch is dat al een tijdje aan het veranderen en wordt er in Nederland ook veel buiten de deur geluncht. Wat mij verder opvalt is dat er meer eetmomenten komen buiten het traditionele ontbijt en lunch. Gasten eten meer op andere momenten van de dag en ik vind dat wij daar met Bagels & Beans goed op inspelen.”

Aangezien de Spoorzone een plek is waar veel mensen onderweg zijn, past Antonio zijn openingstijden in de nieuwe vestiging daarop aan. “Doordat we op doordeweekse dagen vroeger open en later dicht gaan dan op de Oude Markt, voorzien we in de behoefte om vanaf 07.30 te komen ontbijten of koffie te drinken. Omdat we ook pas om 18.30 sluiten is het mogelijk voor gasten om eventueel na werk nog langs te komen om wat te eten of te drinken.”

Meer behoefte aan take-away

De twee vestigingen van Antonio liggen hemelsbreed ongeveer 1 kilometer van elkaar vandaan, maar begeven zich beiden in een totaal andere ‘wereld’. Zeg je Oude Markt dan zeg je drukke weekenden & veel winkelend publiek. Terwijl de vestiging aan het Burgemeester Stekelenburgplein zich zal kenmerken door drukkere doordeweekse reisdagen & meer behoefte aan take-away. Maar, zoals Antonio zelf zegt: “Het blijft koffiedik kijken natuurlijk. Wat ik wel zeker weet is dat we er samen weer een succes van gaan maken & iedere gast vrolijker laten weggaan (of wegfladderen) dan hij of zij binnenkwam.”

Over Bagels & Beans

Bagels & Beans is sinds 1996 de vrijplaats voor bagels, koffie & geluk. Een plek waar de waan van de dag plaatsmaakt voor een moment van rust en iets lekkers. Koffie of thee met iets erbij, een belegde bagel, bijvoorbeeld met creamcheese of de vegetarische Paddoburger, of een van de salades of sappen. Vers bereid, klaar terwijl je lacht.

De typische Bagels & Beans-sfeer met nadruk op persoonlijke aandacht en ambachtelijkheid heeft de afgelopen 25 jaar steeds meer fans gemaakt. Gelukkig maar, het is een bewezen medicijn tegen de gejaagdheid die onze levens tegenwoordig kenmerkt.

Meer informatie

Je vindt de gloednieuwe vestiging van Bagels & Beans vanaf maandag 30 januari aan het Burgemeester Stekelenburgplein 164. De zaak is zeven dagen per week geopend en dit zijn de openingstijden:

  • Maandag: 07:29 – 18:31 uur
  • Dinsdag: 07:29 – 18:31 uur
  • Woensdag: 07:29 – 18:31 uur
  • Donderdag: 07:29 – 18:31 uur
  • Vrijdag: 07:29 – 18:31 uur
  • Zaterdag: 08:29 – 17:31 uur
  • Zondag: 09:59 – 17:31 uur