Bakkerij Floor van Lieshout speelt hoofdrol in Rabobank campagne

floor van lieshout

Familiebedrijf Floor van Lieshout speelt de hoofdrol in een lokale campagne van Rabobank Tilburg en omstreken. De campagne, die is gebaseerd op echte klantverhalen, vertelt het verhaal van de bakker die groeide van bakker op de hoek naar een onderneming met 13 vestigingen.

Zakelijk en privé loopt altijd in elkaar over

Vroeger was bakkerij Floor van Lieshout aan huis en kwam personeel ook voortdurend over de vloer. Ook de kinderen groeiden op in de bakkerij. Inmiddels staan drie van de vier zonen klaar om het bedrijf over te nemen. De campagne laat zien hoe zakelijk en privé ook financieel door elkaar lopen en welke rol de accountmanagers Private Banking en Grootzakelijk van de Rabobank hierin spelen.

Er zijn twee korte films gemaakt. De eerste film gaat in op de privékant, de tweede op de bedrijfsoverdracht naar de zonen. Op rabo.nl/tilburg/klantverhalen is de eerste film nu te zien. In januari komt de tweede film beschikbaar. De campagne loopt tot en met april 2017.

Familiebedrijven

Familiebedrijven vormen de kern van het Nederlandse bedrijfsleven. In de meeste sectoren zijn meer dan 70% van de ondernemingen familiebedrijf en zij verschaffen meer dan 50% van de werkgelegenheid. Kenmerkend voor familiebedrijven is de focus op continuïteit ‘voor de volgende generatie’. In tweederde van de gevallen overleeft een familiebedrijf een overdracht niet. Op de website staat onder andere een stappenplan en een uitgebreid onderzoek om een bedrijfsoverdracht goed voor te bereiden en te laten slagen.