Nieuws

Let op! Dit artikel is al 3545 dagen oud en wellicht niet meer relevant

Ballonnen Parade 2011 in het Reeshofpark

Op vrijdag 9, zaterdag 10 en zondag 11 september aanstaande organiseert Junior Kamer Hart van Brabant in samenwerking met Virgin alweer voor de zesde keer de Ballonnen Parade. Het evenement vindt traditiegetrouw plaats in het Reeshofpark in Tilburg en kan, na de drukbezochte editie van 2010, één van de grootste familie-evenementen in dit deel van de stad genoemd worden. 

Johan Stekelenburg Stichting
Elk jaar wordt er aan de Ballonnen Parade een goed doel verbonden. Dit jaar komt een deel van de opbrengst van het evenement ten goede aan de Johan Stekelenburg Stichting; de organisatie die zich met kleinschalige projecten inzet om kinderen uit gezinnen die op of onder de armoedegrens leven te laten meedoen in de maatschappij.  

Opstijgen ballonnen en Night Glow
Belangrijkste attractie op de Ballonnen Parade zijn de vele ballonnen die, afhankelijk van de weersomstandigheden, dagelijks tussen 17.30 uur en 18.00 uur zullen opstijgen. Dezelfde ballonnen zullen na de landing, op zaterdagavond rond 21.30 uur een zogenaamde Night Glow verzorgen. Bij dit spectaculaire programmaonderdeel staan de met lucht gevulde ballonnen aan de grond op het evenemententerrein en worden deze door middel van de branders verlicht.   

Nevenactiviteiten
Een luchtkussen speelpark, een catering dorp, een DJ en diverse optredens zorgen ervoor dat er, afgezien van het opstijgen van de ballonnen, veel ander vermaak is voor het hele gezin. Zelfs als het weer het opstijgen van de ballonnen niet toe zou laten. Van de nevenactiviteiten zal met name de skydive demonstratie op zaterdagmiddag de nodige aandacht trekken. Rond 15.30 uur landen de parachutisten van Skydive ENPC op het evenemententerrein.

Sponsoren
De Junior Kamer Hart van Brabant is er, ondanks onder druk staande sponsorinkomsten, al met al in geslaagd een uitgebreid driedaags programma samen te stellen. Ook blijft het evenement gratis toegankelijk. “Zonder onze partners, de sponsoren die het evenement ondanks een tegenvallende economie van harte blijven steunen, was het ons nooit gelukt”, zegt de voorzitter van de commissie Ballonnen Parade 2011 Paul van der Weegen trots. “Wij gaan ons met veel enthousiasme inzetten om zoveel mogelijk gelden op te halen voor de Johan Stekelenburg Stichting en om de Tilburgers een fantastisch evenement te bieden”. 

Programma

Vrijdag 9 september
16.00 uur Aanvang ballonnenparade
             Food & Drinks verzorgd door Sogno Catering
             Luchtkussen Speelpark verzorgd door Attractieverhuur Moonen
17.30 uur Officiële opening
18.00 uur Start opstijgen van de luchtballonnen

Zaterdag 10 september
14.00 uur Aanvang ballonnenparade
             Food & Drinks verzorgd door Sogno Catering
             Luchtkussen Speelpark verzorgd door Attractieverhuur Moonen
15.30 uur Unieke demonstratie parachutisten verzorgd door Skydive ENPC, waarbij geland wordt in het 
             Reeshofpark
17.30 uur Start opstijgen van de luchtballonnen
21.30 uur Night Glow

Zondag 11 september
12.00uur Helikopter
14.00 uur Aanvang ballonnenparade
             Food & Drinks verzorgd door Sogno Catering
             Luchtkussen Speelpark verzorgd door Attractieverhuur Moonen
16.00 uur Optreden percussieband
17.30 uur Start opstijgen van de luchtballonnen

 

Reageer op dit bericht