Banenzwemmen, fitnessen en squashen: de zwembaden en sportaccommodaties zijn weer open

Zwembaden sportaccommodaties open

Op woensdag 19 mei zijn de zwembaden in Tilburg deels weer open gegaan. De zwembaden gaan stapsgewijs terug naar de reguliere programmering. Dit betekent dat vanaf nu binnenzwembaden open zijn voor banenzwemmen. Ook buiten bij Recreatiebad Stappegoor gaat het banenzwemmen en Aqua-Fitness tot en met 26 jaar weer door. Naast de versoepelingen voor de zwembaden zijn ook de gemeentelijke sporthallen, de squashbanen en fitness in Sportcomplex T-Kwadraat weer open. Tot slot zijn de voorwaarden om buiten te sporten verruimd. 

De zwembaden

De Tilburgse zwembaden zijn op 19 mei weer open gegaan, natuurlijk met inachtneming van de RIVM maatregelen. Vooralsnog zijn er in de binnenzwembaden alleen lessen voor kinderen en banenzwemmen. Buiten zijn er bootcamp lessen voor kinderen, aqua-fitness lessen voor mensen tot en met 26 jaar en kun je ook buiten banenzwemmen. Je kunt hiervoor vooraf online een kaartje kopen voor een bepaalde datum en tijd. Badenkaarten en abonnementen zijn voorlopig nog niet geldig, maar vanaf 31 mei zijn deze weer wel geldig. De kaarten worden automatisch verlengd. Daarentegen is de Meedoenregeling weer wel geldig, evenals de 65+ en tjip-pas. Er zijn nog wel een aantal regels, zoals dat je in je zwemkleding naar het zwembad dient te komen, naderhand omkleden is wel mogelijk. Daarnaast mogen de douches nog niet gebruikt worden en zijn kluisjes afhankelijk van de accommodatie beperkt open. Ook dien je vooraf een gezondheidscheck te doen. Meer informatie hierover vind je hier.

Sporthallen

De gemeentelijke binnensporthallen zijn ook weer open, uiteraard ook met inachtneming van de RIVM maatregelen. Externe partijen zoals fitnesscentra, fysiopraktijken en kinderdagverblijven die gevestigd zijn in de gemeentelijke sportaccommodaties, bepalen zelf of zij open zijn. Wil je hier meer over weten, neem dan contact op met de organisatie zelf.

Squashbanen en fitness bij Sportcomplex T-Kwadraat

Vanaf woensdag 19 mij zijn ook de squashbanen en fitness bij Sportcomplex T-Kwadraat weer open. Hiervoor gelden ook een aantal regels. Zo zijn de squashbanen voor iedereen toegankelijk, maar is het verplicht om vooraf een baan te reserveren via de webshop. Ook hier zijn de banenkaarten voorlopig nog niet geldig, abonnementhouders ontvangen dan ook een mail wanneer de banenkaarten weer geldig zijn. De fitness is uitsluitend toegankelijk voor mensen met een geldig abonnement. Ook hiervoor dien je vooraf een plek te reserveren via de webshop. Daarnaast moet je hier ook een gezondheidscheck doen.

Voorwaarden buiten en binnen sporten

De regels voor buiten sporten zijn ook verruimd. Volwassenen vanaf 27 jaar mogen vanaf 19 mei in groepsverband met maximaal 30 personen sporten, wel met 1.5 meter afstand. Voorheen mocht dit met maximaal 4 personen. Ook binnen kan er weer gesport worden, met maximaal 30 personen per ruimte. Personen vanaf 18 jaar mogen daar individueel of in groepen van maximaal twee personen sporten, wel met 1,5 meter afstand. Voor kinderen tot en met 17 jaar gelden geen beperkingen.

Algemene regels

Natuurlijk zijn er nog steeds een aantal algemene regels die nog steeds gelden. Denk hierbij aan het dragen van mondkapjes voor iedereen vanaf 13 jaar in gemeentelijke accommodaties, behalve tijdens het sporten. Ook moet je nog steeds anderhalve meter afstand houden van ieder ander persoon dat niet binnen jouw huishouden valt. Daarnaast blijf je natuurlijk thuis wanneer je klachten hebt.

Meer informatie

Bovenstaande maatregelen gelden tot nader order. Op deze website vind je meer informatie over de programmering en andere updates. Voor verdere actuele berichtgeving kun je ook de social media kanalen in de gaten houden.