Banierenpark KIDSMAKENDEBLITS op 22 maart onthuld

kidsmakendeblits

Op 22 maart om 16.00 uur wordt op de Heuvel in Tilburg het spectaculaire Banierenpark van KIDSMAKENDEBLITS onthuld. De winnende banieren van de ontwerpwedstrijd “WATER VOOR LATER” blijven van 22 maart tot 1 juni op de Heuvel wapperen. De officiële opening van dit evenement inclusief de onthulling van de 80 banieren is om 16.00 uur. Het muzikale programma speciaal voor de kids duurt tot circa 17.00 uur.

Foto: Facebook

De leerlingen van alle 67 participerende basisscholen uit Tilburg en Goirle, en de ouders worden uitgenodigd voor dit spektakel. Tevens wordt op 22 maart het startsein gegeven voor een publieksactie. Een ieder kan via www.kidsmakendeblits.nl gratis stemmen op de banier die in aanmerking komt voor het winnen van de publieksprijs.

Educatief & creatief project

Rotary club Tilburg Triborch organiseert dit jaar voor de vierde keer “KIDSMAKENDEBLITS”. Dit educatieve en creatieve project is opgezet op alle 67 (!) basisscholen in de gemeenten Tilburg en Goirle. Dit jaar is het thema “WATER VOOR LATER”. Omdat de kinderen de burgers van de toekomst zijn, is de Rotaryclub met dit thema aan de slag gegaan. Immers: Jong geleerd is oud gedaan! Zij zijn er van overtuigd dat dit kleurrijke project bijdraagt aan een actieve en attractieve binnenstad en dat veel gezinnen een kijkje gaan nemen bij het kindvriendelijke, vrolijke banierenpark.

Water voor later

Water is ongelooflijk belangrijk. Verstandig omgaan met water in onze maatschappij is iets wat kinderen en hun ouders steeds meer gaat bezighouden. Het is belangrijk dat het bewustzijn voor allerlei aspecten van water groter wordt en daarom hebben we in dit project door het geven van meer dan 100 gratis gastlessen op 67 scholen aandacht gevraagd voor de volgende punten:

  • Beschikbaarheid van voldoende en goede kwaliteit drinkwater hier en elders in de wereld en het belang hiervan voor gezond leven.
  • Duurzaam omgaan met water in huis, school, de maatschappij
  • Het belang van goed waterbeheer in ons deel van de wereld om risico’s en gevaren van water te beheersen
  • De gevolgen van klimaatverandering voor waterhuishouding (te veel, te weinig, calamiteiten).

Na deze gastlessen zijn de kinderen op alle 67 scholen aan de slag gegaan met het ontwerpen van banieren die op 22 maart op de Heuvel worden onthult. Deze activiteit is tot stand gekomen door ondersteuning van de Gemeente Tilburg, de 2 Waterschappen, het Tivolifonds, MTD Pure Water, T-Primair, Het Prins Bernhard Cultuurfonds en diverse subsponsors.