BANK15 opent pop-up Kweektuin: Makers Base

Kweektuin: Makers Base

BANK 15 opent een pop-up genaamd Kweektuin: Makers Base. Met dit project komen in Tilburg art en tech samen voor de wereld van morgen, want de wereld verandert sneller dan ooit. Om veranderingen bij te houden zijn combinaties van art en tech essentieel. Art bezit de creativiteit om nieuwe oplossingen te bedenken en tech de knowhow om ze te realiseren.

Om dit te stimuleren verschijnt er dus de pop-up Kweektuin voor de ‘makers van morgen’ uit de hele wereld: Makers Base, Kweektuin Art & Tech.

Art en tech, dé combinatie voor de wereld van morgen

Op 28 juli opent BANK15 ‘Makers Base’ aan de Goirkestraat 133. Een fysieke plek waar de makers van morgen uit de hele wereld samenkomen met innovatieve bedrijven en een energiek, nieuwsgierig publiek. Om te exposeren, om van elkaar te leren en om samen nieuwe manieren te vinden om geld te verdienen in de innovatieve deeleconomie. BANK15 krijgt hierbij de medewerking van opkomende en gerespecteerde artists en tech-workers uit de hele wereld. Van Goa tot New York, ze komen samen in Tilburg.

Fenne Verhoeven (Operation director BANK15) zegt: “BANK15 is een beweging waarbij wij samen met mensen kansen creëren en tegelijkertijd geld verdienen centraal staat. Dat is ook de kern van de Makers Base. BANK15 streeft naar een inclusieve samenleving, door een commerciële manier van denken toe te passen op sociale kwesties.”

Kweektuin: Makers Base

Kweektuin: Makers Base events

Kweektuin is een platform waar je met je idee of concept experimenteert. Waar ze de combinatie maken met ervaren professionals en met jouw doelgroep. En waar je skills worden getoetst en ontwikkeld. Zo biedt BANK15 met Kweektuin een veilige plek voor de makers van morgen om hun ideeën om te zetten in business. Kweektuin is er voor iedereen die een idee, een concept of een plan heeft en wil kijken of het de wijde wereld in kan. Kweektuin geeft plek aan new business in Muziek, Art, Retail, Tech, Human Living en Food.

De motor achter Kweektuin: Makers Base zijn events met onder andere Makershuis, What’s Waste, minor Tech, zowel lokale als (inter)nationale kunstenaars en een collaboratie tussen verschillende steden. De ondernemers van de Foodlab, de Groene Chef en Kraftbier, zullen zorgen voor food en drinks. Daarnaast wordt dit ondersteund door Bavaria, waarmee ze gezamenlijk een ontmoetingsplek creëren die ervoor zorgt dat steeds andere mensen samen tot nieuwe combinaties kunnen komen.

Meer informatie

Makers Base is vanaf zaterdag 28 juli ieder weekend geopend op: vrijdag, zaterdag en zondag van 10:00 tot 18:00 uur aan de Goirkestraat 133 te Tilburg (tussen het Textielmuseum en De Pont). Benieuwd wat er allemaal te doen is? Check dan vooral de Facebookpagina. Meer weten over BANK15? Kijk dan op de website van BANK15.