Nieuws

zebrapad dwaalgebied
Let op! Dit artikel is al 543 dagen oud en wellicht niet meer relevant

Banksy, Keith Haring, Mondriaan en meer kunstenaars poppen als zebrapad op in Dwaalgebied

En dan ligt er ineens een zebrapad in de Tuinstraat waarin het werk van verschillende wereldberoemde kunstenaars te zien is. Uiteraard niet gemaakt door de kunstenaars zelf, maar toch: het zorgt voor een leuk straatbeeld en trekt veel bekijks. 

Het zebrapad bestaat uit vijf banen waarop op iedere baan het werk van een andere kunstenaar te zien is. Het zebrapad is overigens niet gemaakt door de gemeente, maar door een initiatiefnemer die graag anoniem wil blijven. Op het zebrapad zijn werken van Piet Mondriaan, Banksy, Keith Haring, Roy Lichtenstein en Andy Warhol te zien.

Positieve reacties

Het zebrapad zorgt voor veel positieve reacties. Het fleurt de straat op en trekt veel bekijks. Ook zorgt het ervoor dat automobilisten en bestuurders van een scooter wat verkeersveiliger door de straat rijden. In de Tuinstraat wordt namelijk geregeld hard gereden wat zorgt voor onveilige situaties.

De initiatiefnemer hoopt dat mensen zich door het zebrapad ook wat beter gaan gedragen als ze door de straat rijden en de situatie in de straat dan ook wat veiliger wordt.