Bar Leonardo de nieuwe Rabo Starter van het Kwartaal

rabo starter van het kwartaal

“Wie verzint het om om half negen in de ochtend een kroegeigenaar uit te nodigen voor een verkiezing?” Ondanks de korte nacht wist Florentijn Marinissen de Rabobank ervan te overtuigen dat zijn Bar Leonardo de nieuwe Rabo Starter van het Kwartaal is.

Leren, inspireren, proberen en ontdekken

De vijfentwintigjarige kroegeigenaar verbouwde afgelopen zomer het pand op de Korte Heuvel waar voorheen café Babbus gevestigd was. Dat Florentijn een echte ondernemer is, wist hij al snel: in plaats van stage te gaan lopen voor zijn studie Commerciële Economie begon hij zijn eigen bedrijf en bar waar hij zelf de eerste stagiair werd. Geïnspireerd door Leonardo Da Vinci wil hij leren, inspireren, proberen en ontdekken. Samen met zijn acht man personeel en zijn klanten vormt hij een team dat nieuwe dingen uitprobeert. “De dag erna evalueren we ‘was het leuk? Wat kan een volgende keer beter? Of is het helemaal niks.”

Intiem, gezellig café

De afgelopen maanden heeft Florentijn met de hulp van zijn collega’s en wat vaste klanten het oude café omgetoverd tot een intiem en gezellig café midden op de Korte Heuvel. “Als mensen bij ons binnen stappen krijg ik vaak te horen dat er niets vergelijkbaars is in Tilburg. We hebben verschillende kaarten met speciaal bieren, cocktails, whiskey’s en lekkere wijntjes. Bij al deze drankjes biedt café Leonardo een speciale bitterbal, want er staan maar liefst tien verschillende soorten op de kaart. Ook voor bedrijfsborrels leent de locatie zich perfect, de twee borrelruimtes met elk een eigen bar bieden een intieme en informele sfeer.”

Rabo Starter van het Kwartaal

Vier keer per jaar organiseert Rabobank Tilburg en omstreken de Rabo Starter van het Kwartaal verkiezing. Drie genomineerden worden uitgenodigd om hun bedrijf op een originele manier te presenteren. De winnaar ontvangt via lokale media een pr-boost en wordt geholpen met het vergroten van zijn of haar netwerk.

Op de website van Rabobank lees je meer over de verkiezing en hoe je als startende ondernemer genomineerd kunt worden.