Basisscholen geven les over Tilburgse kermis dankzij nieuwe website

Tilburgse kermis

Kermis in de Klas, het nieuwe online platform vol lesmateriaal voor het basisonderwijs over de Tilburgse Kermis, is klaar voor gebruik. De site is gevuld met lesmateriaal waarmee leerkrachten en pedagogisch medewerkers in het basisonderwijs met één druk op de knop een les kunnen geven. Op donderdag 7 juni wordt de website officieel gelanceerd. 

Thema’s

Zo wordt het heel eenvoudig om met de hele school een themaweek over de Tilburgse Kermis te organiseren of om een leuke en leerzame themamiddag in de klas te houden.Onderverdeeld in thema’s als techniek, cultuur, wetenschap, muziek en geschiedenis komen allerlei onderwerpen aan bod. Van Roze Maandag tot de nostalgische kermis en van zwaartekracht tot angst. Op Kermisindeklas.nl staan documentatie en werkbladen over alles wat de Tilburgse Kermis zo leuk en bijzonder maakt. Je vindt er ook filmpjes en onderzoekjes, die zowel in de klas als thuis bekeken of gedaan kunnen worden.

Kermisindeklas.nl is een initiatief van de Gemeente Tilburg. Het online platform maakt kinderen op een leerzame én speelse wijze bewust van wat de kermis al van oudsher betekent voor de stad.