Basketbalvereniging High Five organiseert Internationaal Jeugdtoernooi

Van vrijdag 30 mei tot en met zondag 1 juni kan iedereen die van basketbal houdt in sporthal De Drieburcht gratis genieten van internationaal basketbal op hoog niveau.  12 basketbalteams uit 4 landen nemen het dan tegen elkaar op tijdens het 11e Joop Overeem Toernooi (JOT), hét basketbalevent voor internationale jeugdteams onder de 16 jaar. Speciale publiekstrekker dit jaar is de gratis demowedstrijd van het Nederlands Jeugdteam op zaterdag 31 mei.
 
De organisatie van het Joop Overeem Toernooi (vernoemd naar één van de oprichters van het basketbalverenigingsleven in Tilburg – red.) is net als in voorgaande jaren in handen van de Tilburgse basketbalclub High Five. Met 150 deelnemers van 10 clubs uit 4 landen een flinke organisatorische en logistieke “klus” waar veel vrijwilligers binnen High Five de afgelopen maanden de schouders onder hebben gezet.
 
Sterk deelnemersveld

De deelnemers arriveren op vrijdagmiddag in Tilburg, waarna kennismaking en de eerste wedstrijden gespeeld worden, op zaterdag wordt in poules tegen elkaar gespeeld en op zondag vinden de (kruis) finales en prijsuitreiking plaats. “Het wordt een mooi basketbalevent met een leuk internationaal tintje en met een aardig sterk deelnemersveld,” aldus Renate van Malsen, lid van de JOT2014-commissie van High Five. “We verwachten deelnemers uit o.a. Lemvig, Esch, Soleuvre, Kortrijk die allemaal hun beste jeugteams sturen.”
 
Nederlands Jeugdteam als publiekstrekker

“Het wordt komend weekend dus een leuke internationale basketbalervaring voor zowel deelnemers als publiek,” benadrukt Van Malsen. “We willen graag zoveel mogelijk mensen en met name jongeren kennis laten maken met deze sport. Daarom zijn alle wedstrijden voor iedereen gratis toegankelijk en hebben we zaterdag 31 mei een echte topper naar Tilburg gehaald.”  Het Nederlands Jeugdteam onder 16 jaar speelt dan een demowedstrijd tegen Basketbal academie Limburg.  Aanvang van de wedstrijd is 19:00 en de toegang is gratis. “Voor het publiek echt een unieke kans om deze talenten van de toekomst aan het werk te zien,” aldus Van Malsen.
 
Fun en ontspanning

Niet alleen aan het publiek is gedacht ook voor de deelnemers staan er – naast basketbal – nog genoeg leuke activiteiten op het programma.  Zo wordt er op zaterdagavond voor de deelnemers in het zwembad van De Drieburcht een speciale poolparty georganiseerd. Fun en ontspanning staan daarbij voorop. Van Malsen: “zo’n  internationale toernooi biedt naast een sportieve krachtmeting voor de deelnemende jongeren natuurlijk ook een mooie kans om met elkaar in contact te komen. Er ontstaan vaak bijzondere vriendschappen en contacten en ook dit sociale aspect vinden we als club erg belangrijk. ”
 
Informatie

Wilt u genieten van internationaal jeugdbasketbal van niveau? Kom dan komend weekend naar sporthal De Drieburcht. Alle wedstrijden zijn voor iedereen gratis toegankelijk. Kijk voor de laatste actuele informatie en het volledige speelschema op www.highfivetilburg.nl.