Bazouq, de tweede editie komt eraan!

Op 1 september staan de deuren van de Booghal in de Spoorzone tussen 10.00u en 17.00u voor de tweede keer open voor BAZOUQTilburg. Op deze bazaar van winkeltjes, kraampjes, toko’s, gecombineerd met werkplaatsen, ateliers, workshops en proeverijen zijn alle marktplaatsen in de binnenruimte uitverkocht. Wel is er nog plaats voor de kofferbakverkopers en kunnen kinderen met hun kleedjes speelgoed ruilen, kopen en verkopen.

De markt is vanaf 10.00 uur vrij te bezoeken en om 11.00 uur is de officiële opening door Marieke Moorman, wethouder van de gemeente Tilburg. Onder de indrukwekkende glazen gewelven van de Booghal, een parel van het Tilburgs industrieel erfgoed in de Spoorzone neemt de marktwerking het vanaf dat moment over en kun je onderdompelen in geur, kleur en dynamiek.
Midden op de Bazouq, tussen de winkeltjes en toko’s is een catwalk waarop de hele dag een divers programma wordt aangeboden met modeshows, muziek, zang en interviews. Tevens kunnen de ondernemers hier hun koopwaar aanbevelen.

Landelijke politici op de BAZOUQTilburg
De Brabantse Tweede Kamerleden Martijn van Dam (PvdA), Femke Dingemans (D66) en kandidaat Tweede Kamerlid Henri Swinkels (SP) brengen komende zaterdag een bezoek aan de BAZOUQTilburg.. Op de catwalk krijgen de politici de mogelijkheid  om in een flitsspeech hun partijstandpunten verdedigen, dit in interactie met het publiek. De tijden waarop de polititci aanwezig zijn:
14.30u – 15.00u : Henri Swinkels
15.30u – 16.00u : Femke Dingemans
16.00u – 16.30u : Martijn van Dam

Aan de kinderen is ook gedacht. In samenwerking met KART, KinderAdviesraad Tilburg kunnen kinderen hun speelgoed komen ruilen, kopen en verkopen. Er is een speciaal kinderstraatje waar de kinderen op hun kleedjes hun speelgoed kunnen verhandelen. Ook zijn er speciale kinderworkshops zoals recyclemonsters maken,  maak je eigen button en is er een springkussen.

Voor modellen in spé is het mogelijk om mee te doen aan de modellenwedstrijd van ID Casting
Op zoek naar de BAZOUQ LOOK 2012, met als prijs een fotoshoot  ter waarde van € 250,- door de professionele fotograaf Maarten van de Voort.

Vanaf 16.00 uur is iedereen welkom voor Bazouq, Borrel en Bites. Dan vindt ook de grand finale van de catwalk plaats met o.a. een gewaagde modeshow van galajurken van Mariam Sussenbach  de prijsuitreiking van de nieuwe  BAZOUQ LOOK 2012 een optreden van het  Elvisbandje. Als de agenda's van de politici het toelaten zal er ook ruimte zijn voor een Meet & Greet.

Datum : 1 september 2012, van 10.00 – 17.00 uur
Plaats : Booghal in de Spoorzone (toegang NS-Plein 3), Tilburg
Toegang  : Gratis
Meer info:  www.bazouq.nl