BAZOUQ Tilburg loopt als een trein

Op zondag 10 juni stonden de deuren van de koepelhal in de spoorzone wijd open voor het Tilburgs publiek. Ruim 4500 mensen hebben gekocht, gekeken, gegeten en genoten van alles wat er te zien en te beleven viel. 

Bekijk hier de foto's van de BAZOUQ

De dag begint met een ontspannen zondagochtend ontbijt onder de indrukwekkende gewelven van de koepelhal, ruim 100 mensen genieten van het streektuinen ontbijt van Cookaholics. Daarna opent Auke Blaauwbroek, wethouder van de Gemeente Tilburg de Bazouq door op een spoorfluit te blazen. 

Na een relaxte start stroomt het publiek al gauw toe en dat houdt niet meer op tot 17.00 uur als de BazouqTilburg haar deuren sluit. Het is een komen en gaan van kijkers, koopjesjagers, nieuwsgierigen en toehoorders. Er is dan ook van alles te koop, trendy tassen  Marrokaanse  deegwaren,  natuurlijke zepen,  Afrikaanse hapjes en zilveren en gouden sieraden, houtsnijwerk en nog veel meer. Er wordt druk gehandeld en onderhandeld.

Daarnaast is op de catwalk is een afwisselend programma te zien. Presentatrice Loesch ontvangt de artiesten op geheel eigen wijze en er wordt gezongen, gedanst, modeshows gelopen en ook de ondernemers kunnen er hun waar aanprijzen.
De bezoekers gaan tevreden naar huis na een middagje cultuur opsnuiven, en ook de ondernemers gaan tevreden naar huis. Ze hebben hun waar goed kunnen verkopen. De hele dag hing er een prettige ontspannen sfeer waardoor het fijn vertoeven was op de BAZOUQTilburg. Zoals de Laangos Koning blij verwoordt: Helemaal prachtig deze markt, ik kijk uit naar de volgende keer!