Tilburg krijgt eigen beachsoccertoernooi

Tijdens het weekend van 18 en 19 juni vindt het eerste Tilburgs beachsoccertoernooi plaats op het voormalig  Van Gend en Loosterrein in Tilburg. Een nieuw Tilburgs sportevent, voor een breed publiek. Op zaterdag 18 juni vindt een bedrijvencompetitie plaats. Deze dag staat in het teken van de bedrijfsmedewerkers die zijn of haar bedrijf vertegenwoordigen. Op zondag 19 juni is het recreatief toernooi. Iedereen uit Tilburg is dan uitgenodigd om een potje te komen voetballen op het Caraïbische zandstrand achter de Hart van Brabantlaan. Het wordt een zomers spektakel met veel sportief vertier!

Beachsoccer: een korte uitleg

Strandvoetbal (beachsoccer) is een variant van het gewone voetbal dat op los zand wordt gespeeld. Een team bestaat uit minimaal 4 spelers en een keeper, aangevuld met een aantal wissels. Bij beachsoccer worden veel technische trucjes gebruikt. Het zand voegt een extra dimensie toe aan de sport: lenigheid en individuele vaardigheden worden getest. Aangezien een veld van zand allesbehalve makkelijk bespeelbaar is, is de bal het grootste gedeelte van de tijd in de lucht, wat weer zorgt voor veel spectaculaire momenten zoals omhalen van de spelers en zweefduiken van de keepers. Een erg aantrekkelijke voetbalvariant dus, voor zowel spelers als toeschouwers.

Programma

Zowel dames als heren kunnen inschrijven met een bedrijfsteam, zij spelen op zaterdag 18 juni tegen andere concullega’s. Informeer binnen uw bedrijf naar de mailing die door uw werkgever is ontvangen voor deelname! Voor de bedrijfsteams is een barbecue aan het eind van de dag mogelijk en na de prijsuitreiking wordt het bedrijfstoernooi afgerond met een gezellig slotfeest!

Op zondag 19 juni worden zowel dames- als herenpoules gevormd uit enthousiaste familie, vrienden en straatclubjes. Daarnaast staat deze dag ook in het teken van UEFA Women’s EURO 2017 (WEURO 2017). WEURO 2017 is het EK voetbal voor vrouwen dat volgend jaar o.a. in Tilburg plaatsvindt. Er zijn diverse side-events aanwezig voor jong en oud.

Tijdens het beachsoccerweekend is voor professionele horeca gezorgd. U kunt heerlijk genieten van een hapje en drankje in een van de uitgestalde loungesetjes! Als u wilt komen kijken naar de verrichtingen van uw collega’s, vrienden of familieleden bent u beide dagen van harte welkom.

Inschrijving

Inschrijven kan tot vrijdag 3 juni via www.beachsoccertilburg.nl. U kunt op de website een kijkje nemen in de beachsoccerwereld. Er staan leuke sfeerfoto’s en aantrekkelijke filmpjes op die u een beter beeld geven van de mix tussen gezelligheid en sportief bezig zijn. Het Sportbedrijf hoopt u met veel enthousiaste deelnemers op een van beide dagen te mogen begroeten. Voor meer info kunt u contact opnemen met Ans Vincent, e-mailadres ans.vincent@tilburg.nl