Beauquet geeft droogbloemen weg aan zorgpersoneel en kleine ondernemers

beauquet

In deze barre en boze tijden voor ondernemers, is het belangrijk om er nog even éxtra voor elkaar te zijn. Dat vindt ook de Tilburgse Beau Jansen van Beauquet. Ze heeft sympathieke acties bedacht om mede-ondernemers, zorgpersoneel en thuiswerkers in deze Corona-tijden op te vrolijken. Zo geeft ze gratis bloemen aan zorgpersoneel van het ziekenhuis, geeft ze twee boeketten weg aan kleine ondernemers en geeft ze korting op alle bestellingen via Tilburg.com. 

Kortingscode en boeketten weggeven

Beau heeft de volgende actie bedacht: met de kortingscode ’tilburgcom’, krijg je €1,- korting op je boeket droogbloemen via haar webshop. Van elk verkocht boeket, doet ze een euro in een potje. Hiervan maakt ze voor de inkoopprijs boeketten voor personeel van het Elisabeth Tweesteden Ziekenhuis. Hoe meer er verkocht worden, hoe meer boeketten er dus naar het zorgpersoneel gaat. Verder geeft ze via Facebook twee prachtige boeketten met droogbloemen weg. Dat kan door een ondernemer te taggen, we verloten de bloemen onder de reacties.

beauquet

‘Ik probeer elke dag iets te doen’

“Veel vriendinnen werken in de zorg en dat is nu zo hard werken. En dan hebben ze vaak ook nog kinderen. Ze hebben het nu echt zwaar. Ik weet dat een bos bloemen geen verschil gaat maken, maar het gaat om het gebaar.” Zelf heeft de startende ondernemer gelukkig nog weinig last van de crisis die het Coronavirus veroorzaakt, ze runt vanuit huis een webshop in droogbloemen. Hoewel bruiloften en evenementen zijn afgelast, kan ze haar bestellingen nog steeds verzenden. “Ik voel me vervelend als ik bedenk hoe dit kleine ondernemers treft met een pandje. Ik probeer nu elke dag iets voor ze te doen.”

En dat neemt ze heel letterlijk. “Ik heb gisteren een broek bij TIEN besteld. Ik stelde de aankoop uit in verband met de prijs, maar nu ik weet dat ik ondernemers steun, heb ik hem toch besteld. En vandaag wil ik een kaartje sturen naar iemand en dan koop ik dat bij een lokale winkel of webshop.” Een ander voorbeeld: de prijzen van verse bloemen zijn nu enorm laag. Daarom heeft ze voor een klein prijsje gisteren 200 luxe rozen en tulpen besteld. “Die ga ik deze week voor mijn voordeur wegzetten. Iedereen mag tijdens een wandeling dan wat rozen of tulpen meenemen.”

Over Beau en haar bedrijf

De Tilburgse Beau (29 jaar) werkt voor een verzekeringsmaatschappij en is daarnaast in september 2019 gestart met haar bedrijf Beauquet. Het begon klein in een kamertje in huis, maar inmiddels staat haar volledige zolder in het teken van haar droogbloemenbedrijf. Ze koopt een groot deel van haar bloemen in, maar droogt ze ook zelf en stelt vervolgens de boeketten samen. En waarom je gedroogde bloemen zou willen? Naast dat het er prachtig uitziet, gaan de bossen veel langer mee. Check ook eens haar website om te zien welke boeketten ze verkoopt. En vergeet bij het bestellen dus niet ’tilburgcom’ als kortingscode in te vullen!