Bedenk een oplossing voor A58 Breda-Tilburg en win €15.000

a58

De gemeenten Breda, Tilburg en Rijkswaterstaat zijn op zoek naar een slimmerik die de beste oplossing bedenkt voor de A58 tussen Breda en Tilburg. Heb jij een idee hoe je de doorstroming op deze snelweg kunt verbeteren? Lever jouw idee in en maak kans om beloond te worden met €15.000.

Het probleem

Wat is nou eigenlijk het probleem met de A58 Breda-Tilburg? Als je er dagelijks komt heb je vast gemerkt dat er vaak files zijn. Het knelpunt op het traject A58 tussen knooppunt Sint-Annabosch en de afslag Tilburg West gaat volgens beide gemeenten de komende jaren voor nog meer problemen zorgen dan nu. Zo zorgt het afstrepen van een rijstrook bij Tilburg voor extra file in de spitsen en maken de hoeveelheid vrachtwagens op deze weg het in- en uitvoegen moeilijker. Voor een uitgebreide uitleg over het probleem kun je op de website van Rijkswaterstaat kijken.

Ideeën

Mensen uit de voetbalwereld zullen waarschijnlijk roepen: “Gewoon de weg afsluiten tussen Tilburg en Breda”. Maar dit idee zal hoogstwaarschijnlijk niet de prijs van €15.000 winnen. Met de oproep hopen ze juist ondernemende marktpartijen te prikkelen. De ideeën moeten voor 27 oktober 2016 aangeleverd worden via de website. Uitvoerbare ideeën kunnen dus beloond worden met een flink bedrag.