Bedreigde grijze kroonkraanvogel uit ei gekropen in Safaripark Beekse Bergen: check hier de eerste beelden

Beekse Bergen

Goed nieuws voor Safaripark Beekse Bergen. Daar is een grijze kroonkraanvogel uit het ei gekropen. De populatie van deze vogelsoort neemt af en daardoor is de vogel bedreigd. 

“Het is ontzettend fijn dat wij een kuikentje hebben mogen verwelkomen. Het gaat namelijk niet goed met de grijze kroonkraanvogel in het wild. Dat heeft onder andere te maken met de vernieling van het leefgebied in het oosten van Afrika”, vertelt dierverzorger Robin Meijer.

Bedreigde vogelsoort

De Beekse Bergen heeft een managementprogramma, ook wel fokprogramma genoemd. Hierdoor zorgt De Beekse Bergen voor een gezonde reservepopulatie. “Het is fijn dat we op deze manier kunnen bijdragen aan de bescherming van deze prachtige dierensoort”, zegt Meijer.

De kroonkraanvogel

De vogel is te herkennen aan zijn grijze verenkleed en het goudkleurige kroontje bovenop zijn kop. Ze leven voornamelijk op graslanden en in drassige gebieden. Daar leven ze van graszaden en insecten. Deze vogels blijven hun hele leven bij elkaar. Het is dus een mooie en bijzondere vogel. Gen verassing dus dat de vogel het nationale symbool is van Oeganda. De vogel staat ook op de vlag en de biljetten van Oeganda.

Beekse bergen Beekse Bergen

Safaripark Beekse Bergen

Een paar weken geleden zijn er ook cheetawelpjes geboren in het park. Drie van de jongen zijn geadopteerd door de moeder, nadat hun eigen moeder niet voor ze kon zorgen vanwege haar gezondheid.

Bezoeken

Zin om een dagje Safaripark Beekse Bergen te bezoeken om bijvoorbeeld deze welpjes te bekijken? En vind je het ook leuk om binnenkort naar de Efteling te gaan? Dan hebben wij een mooie tip: de combitickets van Citymarketing Tilburg. Voor een bezoek aan beide parken betaal je samen €60,-. Daarmee profiteer je van een korting van €12,- per combinatieticket. De tickets zijn te bestellen via deze website.

Werken bij de Beekse Bergen?

Lijkt jou het nu leuk om deel uit te maken van het team? Dat kan! Er staan nog diverse vacatures open die jij kan vervullen. De vacatures vind je via deze link. Voor meer informatie kan je terecht op de website van Beekse Bergen. De tickets zijn te bestellen via deze website.