‘Bedrijfsfilms interessant voor bedrijven, maar vergeet de campagne niet’

We bevinden ons in een tijdperk waarin video de hoofdrol speelt. Ongeduldige consumenten hebben geen zin om lange teksten te lezen. Met alleen een mooie website ben je als bedrijf niet meer onderscheidend. Bezoekers willen ‘lean back’ een video consumeren. Het apparaat waarop ze dat doen of de internetsnelheid vormen geen belemmering meer. Daarom zijn bedrijfsvideo’s zo interessant. Maar een bedrijfsvideo is tevens slechts een begin. En daarop speelt BusinessFlix.nl handig in door het aanbieden van een compleet pakket, video plus campagne.

Want wat heb je aan vette video op je website zonder dat deze wordt bezocht door je doelgroep? En hoe kun je ervoor zorgen dat die video ook buiten je website om wordt bekeken en zelfs gedeeld? Dat is een onderdeel dat vaak wordt vergeten. Bedrijven stellen budget beschikbaar voor een video, maar verzuimen om ook budget vrij te maken voor het verspreiden ervan. Dat is eigenlijk hetzelfde als het maken van een TV commercial om die vervolgens niet uit te zenden.

Ontstaan van BusinessFlix.nl
Strategy Director Ruben Smit is van het Tilburgse bureau Brandstichting, bureau voor online video dat gevestigd is in de Spoorzone. Hij kwam er al snel achter dat veel bedrijfsvideo’s nog niet aan de online spelregels voldoen. Er kan simpel gezegd strategisch en conceptueel meer uit gehaald worden. En net zo belangrijk: een bedrijfsvideo werkt helemaal niet zo perfect als er geen campagne wordt ingezet om die video te promoten. Managing Partner Pieter Voogt van het eveneens Tilburgse online marketingbureau PauwR wist dat het succes van hun campagnes in grote mate afhankelijk is van een goed concept en een uitstekende video. Na enkele gezamenlijke projecten was de oprichting van BusinessFlix.nl eigenlijk een logisch vervolg. Via dit platform brengen beide specialisten hun gezamenlijke propositie over het voetlicht. De reacties zijn vanaf de start unaniem positief.

BusinessFlix richt zich met name op grotere MKB bedrijven die online een professionele film en een krachtige campagne willen inzetten om hun marketingdoelstellingen te bereiken. De pakketvorm maakt het makkelijk om de juiste keuze te maken. Een video plus advertising campagne is er al vanaf 5.000 euro en is daarom voor veel bedrijven zeer bereikbaar. Kijk op www.businessflix.nl voor meer informatie.