Bedrijven denken mee over veranderingen in de zorg

Dat er in de zorg veel verandert is niet nieuw. Dat door de veranderende WMO steeds meer een beroep wordt gedaan op burgers is ook bekend. Maar dat bedrijven ook meedenken over de gevolgen hiervan is wel nieuw.

ContourdeTwern vindt dit erg belangrijk. “Bedrijven tonen steeds vaker hun maatschappelijke betrokkenheid en daar hoort meedenken over problemen in de informele zorg sinds kort bij”, zegt Albert Rusch, intermediair Maatschappelijk Betrokken Ondernemen bij ContourdeTwern.

Raad van Advies

De Tilburgse bedrijven denken mee vanuit de Raad van Advies van Betrokken Ondernemers van ContourdeTwern. Deze raad is hét Tilburgse netwerk voor maatschappelijk betrokken organisaties. Rusch: “De raad komt dit jaar drie keer bij elkaar om mee te denken over mogelijke oplossingen voor het tekort aan vrijwilligers in de informele zorg.” Recent werden de bedrijven onder leiding van dagvoorzitter Raymond Godding bijgepraat over de veranderingen in de zorg. In de daaropvolgende dialoogsessie gaven de bedrijven ContourdeTwern tips en adviezen om het tekort (bij een stijgende vraag) op te lossen en welke bijdrage zij daarbij kunnen leveren. “Dit leverde veel waardevolle ideeën op waar we bij ContourdeTwern mee aan de slag gaan. Zo bood een aantal bedrijven spontaan aan om de vrijwilligersvacatures op hun intranet te plaatsen”, aldus Rusch.

Mantelzorg

Tijdens bijeenkomsten in het najaar wordt teruggekeken op de resultaten. Daarnaast komt ook het thema mantelzorg binnen de bedrijven op de agenda. “Navraag leert dat nog maar weinig bedrijven bekend zijn met hoeveel medewerkers mantelzorg verlenen en in welke gradatie. Ze hebben dan ook geen beleid om dit te ondersteunen of te faciliteren. We verwachten dat dit een actueel thema wordt binnen veel bedrijven”, besluit Rusch.

Meer informatie

De Raad van Advies van Betrokken Ondernemers is hét Tilburgse netwerk voor maatschappelijk betrokken bedrijven. Wilt u voor uw bedrijf meer weten over dit netwerk? Neem dan contact op met Albert Rusch, intermediair MBO van ContourdeTwern via albertrusch@contourdetwern.nl of 013 583 99 99.