Het einde van de tunnel die het coronavirus heet lijkt steeds dichterbij te komen. Een deel van de Tilburgse winkels is inmiddels weer open en ontvangt dagelijks bezoekers op afspraak. Toch hebben de bedrijven het bepaald nog niet eenvoudig. De omzet is minimaal, in vergelijking met de normale situatie van voor het coronavirus. Daar komt bij dat de horeca het nog altijd moet doen met online en telefonische bestellingen. Het terras blijft de komende weken nog gesloten! Hoe slagen Tilburgse bedrijven er straks in om de draad weer op te pakken? Wat is er veranderd in het gedrag van consumenten? 

Bijdrage van en geschreven door: Lequal

Niels de Groot, eigenaar van Pro Motion Film merkt op: “We zien dat consumenten gewend raken aan online shoppen. Het maakt dat bedrijven in moeten zetten op hun online zichtbaarheid. Een productvideo maken is hierbij een van de opties die bedrijven hebben.”  

Concurrentie op het internet is enorm 

De trend die Niels de Groot opmerkt, past bij het beeld van de maanden voorafgaand aan de uitbraak van het coronavirus. Ook toen deden steeds meer consumenten hun aankopen online. Niet alleen jongeren, maar ook ouderen. We bestellen onze kleding online, doen onze boodschappen in de online supermarkt, enzovoorts. Het leidt tot een toenemende concurrentie op het internet. Voor consumenten is het prettig, omdat zij de prijzen van verschillende aanbieders kunnen vergelijken. Voor ondernemers is het veel minder prettig! Hoe onderscheiden zij zich van de concurrentie? 

Online zichtbaarheid vergroten met video’s 

Langdradige teksten werken vaak niet, wanneer een bedrijf een consument probeert te verleiden een product of dienst af te nemen. Een consument wil snel weten wat deze aan je bedrijf of product heeft. Een productvideo kan een goed alternatief zijn voor een lang stuk tekst. De video’s kijken makkelijk weg en bieden je de kans in een paar minuten helder uit te leggen wat jou zo uniek maakt. Kaart een probleem aan, bied een oplossing en geef aan op welke punten jouw product zich onderscheidt van het product van een concurrent. 

Niet onbelangrijk; de bedrijfsfilm tarieven liggen helemaal niet zo hoog. Zeker niet wanneer je dit vergelijkt met de kosten voor het laten uitwerken van lange stukken tekst in combinatie met ingewikkelde infographics.

Verschillende soorten video’s voor bedrijven

Het laten maken van een productvideo is slechts een van de opties die je tegenwoordig hebt. Er zijn nog veel meer mogelijkheden! Je kunt bijvoorbeeld ook denken aan: 

Professionele video voor je bedrijf laten maken 

Er zijn diverse partijen die je hulp kunnen bieden bij het uitwerken van dergelijke video’s. Zelf een bedrijfs- of productvideo maken blijkt vaak lastig te zijn. Je hebt hier als ondernemer niet de benodigde apparatuur voor. Daarbij is het ingewikkeld om in een korte video een duidelijke boodschap over te brengen op de kijker. Professionele producenten kunnen je hierbij helpen. Datzelfde geldt voor het kiezen van bijvoorbeeld een geschikte locatie om de bedrijfsvideo op te nemen.