Bedrijvenronde Hart van Brabant 2015 grandioos

Ondanks de regen en de wind hebben ruim 16.000 bezoekers de deelnemende bedrijven aan de Bedrijvenronde in Midden Brabant bezocht. Op alle locaties werden zij zeer aangenaam verrast door de bedrijven die de leergierige bezoekers een kijkje in de keuken wilden geven. De bedrijven hadden zich dan ook prima aangepast aan de weersomstandigheden.

Locaties

Op een 30-tal locaties in de regio Tilburg waren diverse bedrijven te bewonderen. Van de logistiek bij Gebroeders Versteijnen Transport, de medische hulpmiddelen bij Vivisol, tot de technische bedrijven als Jos van den Bersselaar Constructie en Hoppenbrouwers Techniek in Udenhout. Ook was bij de kersverse winnaar van de Beste Ondernemers Visie-trofee, MTD Pure water, de deur geopend voor het publiek.

Vooral de gastvrijheid van alle bedrijven is bewonderenswaardig. Jong en oud kunnen terecht voor een kijkje achter de schermen en op veel locaties waren er voor kinderen leuke activiteiten, zoals springkussens, cupcakes versieren en je eigen naam in hout laten frezen. Mensen werden zonder uitzondering met een warm kopje koffie ontvangen en konden rekenen op rondleiding van enthousiaste medewerkers van de bedrijven zelf.

Initiatief

Het initiatief vanuit de gemeente Tilburg om de bedrijven te bezoeken met werkzoekenden werd als erg positief ervaren door de deelnemende bedrijven. Naar aanleiding hiervan zullen in de komende tijd verdere gesprekken gevoerd worden om tot een definitieve match te komen. De gemeente Tilburg is zeer te spreken over de gekozen opzet. Ook vanuit de kandidaten komen uiterst positieve reacties. Men voelt zich zeer hartelijk ontvangen. Het wat informelere karakter van de bezoeken en het contact met de ondernemer maakt het eerste contact tussen ondernemer en werkzoekende laagdrempelig en prettig.

Om 11:00 werd de Bedrijvenronde Hart van Brabant geopend door wethouder Hans Kokke van de gemeente Tilburg. Dit vond plaats bij M.J. Van Riel Kraanwagens aan de Zevenheuvelenweg in Tilburg. Na een welkomstwoord van de voorzitter van de organisatie, Jeroen Beurskens, wethouder Kokke en uiteraard de gastheer, Martin van Riel werd de Bedrijvenronde officieel geopend.

De organisatie van de Bedrijvenronde is zeer te spreken over deze derde editie van het evenement. “We krijgen zoveel energie van alle tevreden reacties van bedrijven, bezoekers en onze partners die het evenement mogelijk maken”, aldus Jeroen Beurskens, voorzitter van de organiserende commissie binnen de Junior Kamer Hart van Brabant. “De kracht van het steeds nieuwe bedrijven toevoegen aan de deelnemerslijst is een van de belangrijkste redenen waarom de Bedrijvenronde ieder jaar weer anders, verfrissend en nieuw aanvoelt”, vervolgt Jeroen.

Vanwege het enorme succes heeft de Junior Kamer Hart van Brabant aangegeven dat ook in 2016 weer een editie zal plaatsvinden van de Bedrijvenronde.