Bekend ondernemerskoppel nieuwe eigenaar van delicatessenwinkel Lekkernij Tilburg: ‘Genieten is de rode draad door ons leven’

lekkernij tilburg

Ze hebben hun sporen in de Tilburgse horeca ruimschoots verdiend en zijn afgelopen augustus een nieuwe uitdaging aangegaan. We hebben het over het ondernemersechtpaar Coran (59) en Jolanda (57) van Iersel. Ze namen delicatessenwinkel Lekkernij Tilburg aan de Westermarkt over en vieren deze maand de officiële opening. Tijd om een kijkje te nemen.

Fotografie: Jules van Iperen

Genieten: het is de rode draad door het leven van Coran en Jolanda. “Het leven is immers te kort om slechte wijn te drinken,” vertelt Coran met een lach op zijn gezicht. Hij stond jarenlang aan het roer van verschillende horecazaken in Tilburg, was tien jaar voorzitter van de Tilburgse tak van Koninklijke Horeca Nederland en was ook actief in het bestuur van Levenslied. De ambitie om een nieuwe horecazaak te starten, die is er niet meer. Maar de liefde voor lekker eten en drinken: die is er en zal er altijd blijven.

En dus twijfelde Coran niet lang toen hij op LinkedIn een bericht van de vorige eigenaren van Lekkernij Tilburg voorbij zag komen met de boodschap dat de zaak te koop stond. “Een traiteurwinkeltje met mooie kwaliteitsproducten, dat leek me altijd al mooi. En dus zijn we met de familie gaan overleggen en zijn we begin augustus de onderhandelingen gestart. 30 augustus was het vervolgens zover en sindsdien zijn we eigenaar van dit prachtige winkeltje.”

lekkernij tilburg

Begrip in Tilburg

Lekkernij Tilburg bestaat al 25 jaar en is niet meer weg te denken van de Westermarkt. “Ik zeg altijd: Lekkernij heeft geen naam, maar een reputatie. En ondanks dat het een begrip is in Tilburg, zien we nog iedere dag nieuwe gezichten in de zaak. Er zijn dus nog genoeg Tilburgers die ons niet kennen.” Wat ze er allemaal verkopen? “Je kunt beter vragen wat niet. Eigenlijk hebben we alles voor een lekkere borrelplank. Van kazen tot charcuterie en van notenmix tot heerlijke wijnen.”

Wat feiten en cijfers op een rijtje. Bij Lekkernij Tilburg verkopen ze maar liefst 24 verse salades, 18 wisselende tapasgerechten, 30 Hollandse kazen, ruim 80 buitenlandse kazen, 50 verschillende vleeswaren, een speciale lijn aan dessertwijnen die perfect passen bij kaas, 30 verschillende bonbons en veel meer. “Buiten het feit dat je hier alles kunt kopen voor de borrel, kan ik ook wel zeggen dat we de meest uitgebreide broodjeszaak van Tilburg zijn. Alles wat je hier in de vitrine ziet liggen, kunnen we namelijk ook op een broodje leggen.”

Wat je zeker moet proeven als het aan Coran ligt? “Onze huisgemaakte eiersalade en filet martino is top. Ook hebben we een hammenassortiment waar voor iedereen iets lekkers bij zit. Van Brabantse kempenham tot en met Spaanse pata negra. En door ons grote assortiment aan kazen, is er voor iedereen wel iets te vinden.”

Borrelplanken voor iedereen

Lekkernij Tilburg wil zich in de toekomst nog meer gaan focussen op borrelplanken. “We hebben de mogelijkheid om borrelplanken samen te stellen voor twee personen, maar ook voor 2000 personen. Ook qua prijzen kunnen we echt van alles. Van borrelplanken voor €3,- per persoon tot €300,- per persoon.”

Die borrelplanken waren afgelopen jaren natuurlijk helemaal hip & happening. “Door corona kwamen mensen meer thuis te zitten en hebben we geleerd om ook thuis veel meer te genieten. Ik denk dat mensen dit ook wel blijven doen omdat ze nu gezien hebben dat je het thuis ook heel gezellig kunt maken.”

lekkernij tilburg

Toekomstplannen

Coran en Jolanda hebben nog genoeg toekomstplannen, maar gebruiken komende maanden om de zaak en klanten nog beter te leren kennen. “Wel hebben we een nieuw logo en krijgen we nieuwe bedrijfskleding. Verder wil ik me tot januari focussen op de basis.” Maar uiteraard heeft Lekkernij Tilburg plannen genoeg voor in de toekomst.

“Vanaf januari wil ik ook steeds meer traiteurproducten toevoegen aan de winkel. Denk aan een simpele schotel met hazenpeper tot exclusievere gerechten zoals kikkerbilletjes of een halve kreeft.” Ook willen ze op termijn het interieur van de winkel flink gaan aanpakken zodat de zaak een frisse en modernere look & feel krijgt.

Openingsacties & kerstgeschenken

Om te vieren dat Coran en Jolanda de nieuwe eigenaren van de mooie zaak aan de Westermarkt zijn, hebben ze leuke openingsacties. Zo haal je deze week 3 salades voor de prijs van 2, krijg je van 18 t/m 24 oktober 20% korting op een borrelplank naar keuze en hoef je van 25 t/m 31 oktober maar twee buitenlandse kaasjes af te rekenen als je er drie haalt.

Ook treffen ze nu al voorbereidingen voor de feestmaand. Ze hebben dan ook een leuk concept: een gepersonaliseerde borrelplank die je als werkgever kunt geven aan je relaties of werknemers. “Vaak krijgt heel het bedrijf hetzelfde kerstpakket, terwijl er misschien een hoop producten in zitten die ze niet leuk of lekker vinden. Met ons kerstpakket geef je een leuke plank die we leuk inpakken en kan jouw collega of relatie op een moment dat het voor hem of haar uitkomt voor een vooraf afgesproken bedrag lekkernijen komen uitzoeken die hij of zij lekker vindt. Ontzorgen dus: daar zijn wij bij Lekkernij Tilburg goed in.”

Borrelplank winnen

Wil jij een borrelplank voor tien personen winnen? Dat kan! Vul de prijsvraag op onze website in en je maakt kans.

Meer informatie

Wil jij meer informatie over Lekkernij Tilburg? Bekijk dan vooral de website en volg ze op Facebook en Instagram voor actuele acties, updates en nieuwtjes. De winkel is op de volgende momenten geopend:

  • Maandag: 09:00 – 18:00 uur
  • Dinsdag: 09:00 – 18:00 uur
  • Woensdag: 09:00 – 18:00 uur
  • Donderdag: 09:00 – 18:00 uur
  • Vrijdag: 08:00 – 18:00 uur
  • Zaterdag: 08:00 – 17:00 uur
  • Zondag: gesloten