Bekendmaking 33e Udenhoutse Broeder

Op zondag 16 februari wordt in Zorgcentrum De Eikelaar in Udenhout bekendgemaakt welke man of vrouw de 33e Udenhoutse Broeder is en toetreedt tot het Genootschap van de Udenhoutse Broeder. Deze titel wordt elk jaar vergeven aan één van vele vrijwilligers in Udenhout en/of Biezenmortel. Deze ‘supervrijwilliger’ is lichtend voorbeeld voor vele anderen én met die ene persoon worden allen bedankt die zich inzetten voor anderen.

Vorig jaar werd Cees de Graaf benoemd tot 32e Udenhoutse Broeder.

Bijzondere titel
Dat de Udenhoutse Broeder een bijzondere titel is, is algemeen bekend. Bekende en minder bekende Udenhouters of Biezenmortelnaren ontvingen in het verleden deze titel vanwege hun brede inzet voor de gemeenschap of bijzondere verdiensten: bijvoorbeeld kinderboekenschrijver Peter Vervloed en rolstoelbasketballer René Martens. Maar de Broeder van dit jaar krijgt extra glans aan zijn of haar titel: het is de 33ste keer dat de titel Udenhoutse Broeder vergeven wordt. En dat is voor een Genootschap dat veel te maken heeft met carnaval een bijzonder getal!

Geheim
Elk jaar is het voor het Genootschap een hele zoektocht om een geschikte kandidaat te vinden, omdat veel vrijwilligers het helemaal niet bijzonder vinden wat ze allemaal doen voor anderen. Maar als het Genootschap een kandidaat gevonden heeft, is zijn of haar kandidatuur één van de bestbewaarde geheimen van het dorp.

Programma
Dit jaar is de bekendmaking in De Eikelaar. Of deze locatie ook een hint is naar de nieuwe Broeder, zal vanaf 15.00 blijken. Dan ontvangt het Genootschap iedereen met een kop koffie en natuurlijk Udenhoutse Broeder. Na de ontvangst begint een gezellige, feestelijke, voor iedereen gratis toegankelijke middag. Tijdens deze middag trakteert de organisatie de aanwezigen op brood met zult, muziek en enkele optredens. Maar het hoogtepunt wordt natuurlijk gevormd door de bekendmaking!