Bekijk de foto’s van de Tilburg Ten Miles 2010

> Bekijk de foto's van de lopers van de Tilburg Ten Miles 2010
> Bekijk de foto's van de sfeer rondom de Tilburg Ten Miles 2010

Merel de Knegt moet Kiplagat voor laten gaan in Tilburg 

Merel de Knegt heeft haar Nederlandse titel op de 10 kilometer niet weten te prolongeren. De Tilburgse atlete moest tijdens de Tilburg Ten Miles Lornah Kiplagat voor laten gaan.

Kiplagat liep een tijd van 31 minuten en 42 honderdsten. Merel de Knegt kwam bijna drie minuten later over de meet. Ilse Pol uit Twello werd derde. Bij de mannen ging de titel naar Koen Raymaekers uit het Utrechtse Cothen. Hij liep een tijd van 29 minuten en 15 seconden. Patrick Stitzinger uit Maastricht werd tweede op bijna vijftien seconden. Tom Wiggers uit Bergen completteerde het podium. Greg van Hest uit Tilburg werd zesde.

“Ik ben hartstikke blij met deze titel”, aldus Raymaekers. “Vooral omdat de echte vorm er nog niet is.”

Greg van Hest keek met gemengde gevoelens terug op zijn 10 kilometer. “Het is een lichte teleurstelling”, aldus de Tilburger. “Ik was gewoon niet goed in het tweede gedeelte. Eerlijk gezegd had ik gerekend op meer”, zei Van Hest, die bezig is met zijn afscheidstournee.

Luc Krotwaar vond de wedstrijd in Tilburg een ‘mooi tussendoel’ voor de Marathon van Eindhoven, waar hij op 10 oktober aan de start verschijnt. “Ik ben de laatste jaren steeds geblesseerd geweest, maar ik kan nu weer elke dag trainen. Ik heb zonder pijn en heerlijk gelopen vandaag”, aldus de Eindhovenaar.

De Ten Miles is gewonnen door de Keniaan Job Tanui in 47 minuten en 19 seconden. Abiyote Guta uit Ethiopië, winnaar van de twee voorgaande edities van de Ten Miles, werd tweede.

Bron: www.omroepbrabant.nl

Mannen 10 km
Abera Kuma wint Maandag® 10 kilometer, Koen Raymaekers wint Asics NK 10 kilometer

Abera Kuma heeft op zondag 5 september 2010 in Tilburg de Maandag® 10 kilometer gewonnen.  De atleet uit Ehtiopië legde het parcours in de Tilburgse binnenstad af in 27.52 minuten. Hij was de sterkste in de eindsprint. Tweede werd John Mwangangi (KEN) in 27.53 min, als derde kwam Ayele Abshero (ETH) in 28.26 min over de streep nabij de Stadsschouwburg van Tilburg.

Het Asics NK 10 kilometer werd gewonnen door Koen Raymaekers uit Cothen. De nationale titelstrijd was onderdeel van de Maandag® 10 kilometer. In het internationale veld kwam Raymaekers als 4e over de finish met een eindtijd van 29.15 min. Hij liep gedurende de wedstrijd lange tijd alleen achter de kopgroep en toonde zich veruit de sterkste Nederlander. Eerder dit jaar was Raymaekers actief op de marathon bij de EK atletiek in Barcelona. Het zilver ging naar een andere EK-ganger, marathonloper Patrick Stitzinger met een tijd van 29.29 min, het brons ging naar Tom Wiggers in 29.34 min.

De Maandag® 10 kilometer en het Asics NK 10 kilometer maken deel uit van de Brabants Dagblad Tilburg Ten Miles. Dit internationale evenement trekt 10.000 deelnemers en vele 10 duizenden bezoekers naar het centrum van Tilburg.

Vrouwen 10 km
Melkamu wint Tilburg Ladies Run 10 K en Kiplagat wint Asics NK 10 kilometer.

De internationale Tilburg Ladies Run 10 K is gewonnen door de Ethiopische Meselech Melkamu. Het Asics NK 10 kilometer is gewonnen door Lornah Kiplagat. Het Asics NK 10 kilometer was ondergebracht bij de Tilburg Ladies Run 10K. De atlete uit Groet (Noord-Holland) liep lange tijd samen met de Ethiopische. In de laatste honderden meters liep Melkamu weg bij de viervoudig wereldkampioene Kiplagat en de andere concurrentes in de kopgroep van 4. Melkamu finishte in 31.33, Kiplagat noteerde 31.42 en finishte als snelste Nederlandse op een derde plaats bij de Tilburg Ladies Run 10K. De tweede plaats was voor Emebet Anteneh uit Ethiopië in 31.40.

Kiplagat was de enige Nederlandse atlete die met de kopgroep van de Tilburg Ladies Run 10K mee kon lopen. Daarachter streden de andere Nederlandse atletes voor het zilver en het brons. Titelverdedigster Merel de Knegt eindigde bij het Asics NK 10 kilometer op een tweede plaats in 34.24. Het brons was voor Ilse Pol in 34.45 min in de wedstrijd waar enkel vrouwen deelnamen..

De Tilburg Ladies Run 10 K en het Asics NK 10 kilometer maken deel uit van de Brabants Dagblad Tilburg Ten Miles. Dit internationale evenement trekt 10.000 deelnemers en vele 10 duizenden bezoekers naar het centrum van Tilburg.