Bekijk de foto’s van het Leuterconcours en Waogeslouwe

Kruiken die niet konden wachten tot carnaval kwamen dit weekend in de stemming tijdens het Leuterconcours en het Waogeslouwe.

Carnavalsstichting Tilburg en K.V. de Fenprúuvers organiseerden op zaterdag 5 februari het Leuterconcours. In Theaters Tilburg namen de 7 beste Leuterèrs van de stad het tegen elkaar op. Een deskundige vakjury beoordeelde de Leuterèrs. Marion Kriellaars, gemeenteraadslid Maarten van den Tillaart en Lout Donders van Omroep Brabant mochten uitmaken wie zich in 2011 Opperleuterèr van Kruikenstad mag noemen. De winnaar is geworden Ludo van Vliet als Fredje Maos, Tilburgs grootste sporttalent.

Foto's Leuterconcours 2011

Waogeslouwe
In de bouwhal aan de Lambert de Wijsstraat zijn carnavalsverenigingen al maanden druk bezig. De wagens die mee zullen rijden in d'n Opstoet beginnen vorm te krijgen en waren zondag 6 februari even te zien tijdens het Waogeslouwe.   
 
Tussen 12 en 18 uur kon er gelouwd worden onder het genot van muziek van verschillende carnavalskapellen. Prins Frans-Jan d'n Irste en zijn gevolg serveerden snert aan de bezoekers. Het Waogeslouwe was dit jaar voor het laatst in de Lambert de Wijsstraat. Na dit carnavalsseizoen gaan de verenigingen aan de slag in een nieuwe bouwhal.

Foto's Waogeslouwe 2011

Meer weten over carnaval in Kruikenstad?
www.tilburg.com/carnaval