Belang veerkracht voor Nederland centraal in ‘Collegetour’

De Belgische politicus Guy Verhofstadt en de Tilburgse hoogleraar Strategic Management Filip Caeldries zijn de keynote speakers tijdens het evenement ‘CollegeTour’ op 4 oktober aan Tilburg University. Zij spreken voor Tilburgse studenten en docenten en de top van het bedrijfsleven over het belang van veerkracht: het vermogen van organisaties en werknemers om zich succesvol aan te passen aan de snel veranderende omstandigheden. De ‘CollegeTour’ is een  initiatief van Tempo-Team in samenwerking met Tilburg University.

Veerkracht is juist nu van groot belang voor de overheid, het bedrijfsleven en werknemers. Eigenlijk voor Nederland als totaal om snel uit de crisis te komen. Koningin Beatrix refereerde er tijdens haar toespraak op Prinsjesdag 2012 nadrukkelijk aan. Maar wat betekent het precies? Hoe pakken we dat aan? Hoe tonen Nederlandse bedrijven en hun werknemers veerkracht, maar ook studenten en niet in de laatste plaats het nieuwe kabinet? Met korte en indringende presentaties belichten zes sprekers deze onderwerpen vanuit hun eigen expertise en gaan ze hierover met de zaal en met elkaar in debat. Dagvoorzitter is Frénk van der Linden. Dit evenement slaat een brug tussen wetenschap en bedrijfsleven en biedt studenten de kans om in contact te komen met vertegenwoordigers uit de top van het bedrijfsleven.

Programma en sprekers
Guy Verhofstadt en Filip Caeldries openen het programma met hun visie op veerkracht. Daarna geven Guy Alleleijn, Albert van der Meulen, Han Mesters en Esther Raats-Coster een T-Talk: een korte, inspirerende toespraak van 12 minuten, geïnspireerd op het format van de TED-talks.

De sprekers en hun onderwerpen kort op een rij:
– Guy Verhofstadt, Belgisch politicus voor Open Vld en oud-premier – Maatschappelijke en politieke Veerkracht 
– Filip Caeldries, hoogleraar Strategic Management en Associate Dean aan TiasNimbas Business School (Strategische Veerkracht)
– Guy Alleleijn, Tilburg University alumnus en projectmanager bij Frisse Blikken – Veerkrachtige Skills
– Han Mesters, sector specialist bij ABN Amro Bank – Veerkrachtige Style
– Albert van der Meulen, directielid Tempo-Team – Veerkrachtige Staff
– Esther Raats-Coster, voorzitter Platform Zelfstandige Ondernemers en lid van de SER – Veerkrachtige Shared Values