Belastingdienst opent nieuw steunpunt in stadswinkel Tilburg

Inwoners uit de regio Tilburg kunnen vanaf nu met vragen over belastingen, toeslagen en betalingen terecht bij het nieuwe steunpunt van de Belastingdienst. Dit is gevestigd in de stadswinkel Tilburg. Met dit nieuwe steunpunt vergroot de Belastingdienst de bereikbaarheid voor inwoners.

Het nieuwe steunpunt is woensdag 21 februari geopend door Marjon van der Maat, afdelingshoofd afdeling Dienstverlening van de gemeente Tilburg en Bjorn Meijer, unitdirecteur Dienstverlening van de Belastingdienst.

Rustig de tijd

Bjorn Meijer sprak een ambitie uit voor het steunpunt in de stadswinkel. “Mensen vinden het prettig om extra hulp te krijgen voor vragen over belastingzaken. Dus maak daarvoor een afspraak bij dit nieuwe Tilburgse steunpunt. Onze medewerkers nemen rustig de tijd om alle vragen te beantwoorden. We kunnen op korte termijn al veel mensen helpen met hun jaarlijkse belastingaangifte, gewoon van mens tot mens in een persoonlijk gesprek. De inwoners uit Tilburg en omgeving zullen hopelijk snel hun weg vinden naar dit steunpunt.”

Gezamenlijk bereikbaar

Marjon van der Maat is blij met het nieuwe steunpunt in Tilburg: “Het steunpunt van de Belastingdienst is een goede aanvulling op de huidige service in onze stadswinkel. Hoewel je veel informatie ook online kunt vinden, is het soms prettiger om persoonlijk gezien en geholpen te worden. Daarom verwelkomen we de Belastingdienst graag in onze stadswinkel. Zo werken we samen vanuit de ‘één loket-gedachte’ om een zo toegankelijk mogelijke overheid voor onze inwoners te zijn.”

In gesprek gaan

Baliemedewerker Elsbert Willemsen van de Belastingdienst vertelt over de voordelen van deze nieuwe werkomgeving. “Onze dienstverlening sluit goed aan op de hulp die inwoners ontvangen in de stadswinkel van de gemeente Tilburg. Als baliemedewerker ga je écht in gesprek met mensen over hun belastingzaken en toeslagen. Daarnaast heb ik vanaf nu het overleg met mijn collega’s van de gemeente. Dat is heel prettig, je biedt met elkaar brede financiële informatie onder één dak.”

Openingstijden

Het steunpunt van de Belastingdienst (stadswinkel gemeente Tilburg) is vanaf 27 februari iedere dinsdag geopend van 9.00 tot 16.00 uur. Inwoners kunnen een gratis afspraak maken in het steunpunt van de Belastingdienst via deze website of via de BelastingTelefoon (tel: 0800 – 0543).