Benebnooma Festival zondag 13 juni in Bosvreugd!

Op zondag 13 juni wordt in Bosvreugd, Reeshofdijk 12 een kleurrijke en gevarieerd Benebnooma Festival georganiseerd met een programma voor jong en oud. Optredens van bekende Tilburgse artiesten zoals Sticks & Bits, Maurice Leenaars & Herman van Haaren, Peter Faber, El Niño Batucada, Zebra Percussie, Peer de Graaf Machine, Rockgroep Loungeroom Lizards en de uit Burkina Faso afkomstige groep Dicko Fils.

Het Benebnooma Festival wordt afgesloten door Pieter Cadmus & African Mix. Hij wordt daarbij bijgestaan door instrumentalist en gitaarvirtuoos Zoumana Diarra uit Mali, Joshua Trebe, Mike Oyango, Carlos Monteiro, Henk Koekkoek en ex wethouder Gon Mevis. Entree € 5,00. Kinderen tot en met 11 jaar gratis. Aanvang 13.00 uur.

Benebnooma is het centrum voor kansarme jongeren en kinderen gevestigd in de stad Koudougou, Burkina Faso in West Afrika. Burkina Faso is één van de armste landen ter wereld. Benebnooma heeft via haar muziek en dansgroep La Troupe Saaba en het festival Les Nuits Atypiques de Koudougou (NAK) een sterke historische band met Tilburg.

Erg veel kinderen kunnen in Burkina Faso helaas nog niet naar school. Voorzieningen op het terrein van de gezondheidszorg zijn zéér schaars en voor de meeste ouders vrijwel onbetaalbaar. Veel jonge kinderen ontberen goed en dagelijks voedsel. Benebnooma biedt dagelijks aan 140 kinderen in de leeftijd van 3 tot 6 jaar een vorm van kinderopvang, een voedselvoorziening en eerste vormen van educatie. De werkloosheid onder jongeren is zéér groot. Voor velen ontbreekt een toekomst perspectief. De armoede is alom aanwezig! Benebnooma ontplooit diverse activiteiten op het gebied van educatie, onderwijs, cultuur, sport, media en werkgelegenheid. Benebnooma bestaat 25 jaar in 2010.

Het muziek en dans festival les Nuits Atypiques de Koudougou (NAK) beleeft in 2010 zijn 15e editie. Stichting Support Benebnooma organiseert een groepsreis ter bijwoning van dit festival. Belangstelling voor deelname? Meer informatie; www.benebnooma.nl

Support Benebnoom: Voor de steun aan het jarige Benebnooma is Stichting Support Benebnooma (SSB) op zoek naar sponsoren en mensen die een gift willen verstrekken. Wil je meer weten? Neem dan contact op met Léon Lejeune, 06-51881457 of per mail info@leonlejeune.nl

Sponsoren: Cultuurbos Bosvreugd, Rabobank Tilburg en Omstreken, Tilburgse Koerier, ROC Tilburg, Hall of Fame, Stichting Tilburgse Amateurkunst (STAK), SCAB, Mundial Productions en Noregt Media Communicatie.